Franciaország: a Lyont és ellenfelét is kizárták a kupából

Vágólapra másolva!
2021.12.27. 17:44
null
Ítéletet hirdettek a PFC–Lyon kupameccs botránya után (Fotó: AFP)
Tíz nappal a szurkolói rendbontás miatt félbeszakított Paris FC–Lyon Francia Kupa-mérkőzést követően ítéletet is hirdetett a francia szövetség fegyelmi bizottsága. Mindkét csapatot kizárták a kupából.

A Paris FC-t rendezési hiányosságok miatt büntették meg, a következő öt hazai mérkőzését (ez bajnokira is vonatkozik) nem rendezheti meg saját stadionjában.

A tömegverekedést kezdeményező Lyon-szurkolók miatt az Olympique-et ebben a bajnoki idényben nem kísérhetik el a szurkolói idegenbeli mérkőzésekre. A csapatot kizárták a Francia Kupa 2022–2023-as kiírásából, de ezt a szankciót a következő szurkolói botrányig felfüggesztették.

A PFC 11 ezer, a Lyon 52 ezer eurós pénzbírságot kapott, a vendég csapatnak továbbá fizetnie kell a stadionban esett károk megjavításának díját.

A Lyon-szurkolók az első félidő végén dobálni kezdték a rivális tábort, összecsaptak a rendfenntartókkal, majd ellepték a játékteret is.

Az 1–1-es állásnál félbeszakított december 17-i mérkőzést hivatalosan mindkét fél tizenegyespárbajban elveszítette, a kupa következő fordulójában, a legjobb 32 között a Nice játék nélkül továbbjut.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik