Franciország: balhét kezdtek a Lyon-szurkolók – videó

Vágólapra másolva!
2021.12.17. 23:23
null
A pályát is ellepték a drukkerek (Fotó: Get French Football News)
Szurkolói rendbontás miatt 1–1-es állásnál félbeszakították a Paris FC és a Lyon között zajló Francia Kupa-mérkőzést, és az is kiderült, hogy péntek este biztosan nem fejezik be a találkozót.

 

A legjobb 32 közé jutásért zajló összecsapás első gólját a párizsiak játékosa, Gaëtan Laura szerezte a 7. percben, de a vendégek – Moussa Dembélé révén – az első félidő végén egyenlítettek. Csakhogy nem sokkal ezután kitört a káosz, a Lyon-szurkolók dobálni kezdték a rivális tábort, emiatt félbe kellett szakítani az összecsapást.


A drukkerek mindezek után a pályát is ellepték, és mivel a rendezők nem tudták biztosítani a mérkőzés problémamentes folytatását, úgy döntöttek, pénteken biztosan nem fejezik be azt.


A francia liga (LFP) nemrégiben mínusz egy ponttal és egymeccses zárt kapus büntetéssel sújtotta a Lyont, amiért a november 21-én megrendezett – de szinte azonnal félbeszakított –, Olympique Marseille elleni hazai bajnokiján az egyik szurkolója megdobta egy üdítős palackkal a vendég OM csapatkapitányát, Dimitri Payetet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik