Francia Kupa: lehengerlő első félidővel kupagyőztes a Toulouse

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.04.29. 22:56
null
Magabiztos játékkal Francia Kupa-győztes a Toulouse (Fotó: AFP)
A Francia Kupa döntőjében a Toulouse négy gólt lőtt az első félidőben, amire a Nantes csak egy góllal válaszolt a második játékrészben. A Touluse végül 5–1-re nyert és története során először megnyerte a Francia Kupát.

A Nantes címvédőként várta a döntőt, mivel 2022-ben a Nice egygólos legyőzésével történetük negyedik Francia Kupa-győzelmét aratták. A Toulouse 1970-es alapítása óta egyszer sem nyerte meg a hazai kupát, sőt még döntőben sem voltak, bár a klub jogelődje 1957-ben már elhódította a kupaserleget.

Ennek ellenére a Toulouse 31 perc játék után már négygólos előnyben volt. Logan Costa előbb Branco van den Boomen szöglete után, majd Stijn Spierings beadása után fejelt a kapuba a negyedik, illetve a tizedik percben. Nem csak a Zöld-foki-szigeteki védő duplázott, hanem a holland Thijs Dallinga is.

Dallinga a 23. percben Gabriel Suazótól kapott remek kiugratást, a 22 éves holland csatár pedig kimozgó kapus felett átemelve a kapuba helyezte a labdát. Pár perccel később a Nantes kapus, Alban Lafont rossz helyre üt ki Fares Chaibi távoli próbálkozását, a labda pont Dallinga elé kerül, aki négy gólra növeli a Toulouse előnyét.

Egy kis érdekesség: 1955 után fordult elő ismét az, hogy egy csapat négy gólt szerezzen a Francia Kupa-döntőjének első félidejében.

A második játékrész kevésbé látványos játékot hozott. Ugyan Ludovic Blas tizenegyesből szépített a 75. percben, Zakaria Aboukhlal pár perccel később visszaállította a négygólos különbséget.

A Toulouse magabiztosan nyert és fennállása során először megnyerte a Francia Kupát.

FRANCIA KUPA
DÖNTŐ
Nantes–Toulouse 1–5
(Blas 75. – 11.esből, ill. Costa 4., 10., Dallinga 23., 31., Aboukhlal 79.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik