Bordeaux: bejelentette visszavonulását a korábbi Arsenal-játékos

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.03.26. 15:43
null
Koscielny szögre akasztja cipőit (Fotó: AFP)
Továbbra is marad a klub alkalmazottja, de a pályára már nem tér vissza a Bordeaux középhátvédje, Laurent Koscielny, aki a Sud Ouest-ben kiadott közleményben jelentette be visszavonulását.

 

 

A labdarúgó 2022 januárjában kikerült a Bordeaux keretéből gyenge teljesítménye miatt, azonban továbbra is a klub alkalmazottja maradt, amely nagykövetként számít a játékosra. A jelenleg a Ligue 1 utolsó helyén álló csapatot elmondása szerint leginkább a pályán segítette volna a védő, de elfogadja, hogy az anyagi problémák miatt nem tudják kifizetni a magasabb bért a számára.

A 36 éves futballistát – noha már nem játszott a Bordeaux Montpellier ellen 2–0-ra elveszített bajnokiján – a szurkolók egy csoportja – az Ultramarines 87 – azzal vádolta, Benoit Costil kapussal együtt, hogy sokszor rasszista módon viselkedne. A játékos nagyon meglepődött ezen a vádon, és elszomorította, hogy így vélekedett róla a szurkolók egyik vezetője.

Laurent Koscielny 2003-ban a Limoges-tól igazolt a Guingamp-hoz, majd innen a Tours-on és a Lorient-on át vezetett az útja az Arsenalhoz, amely 2010 nyarán szerződtette 12.5 millió euró ellenében (a transfermarkt.de adatai szerint). A játékos kilenc éven át erősítette a londoniakat, összesen 353 mérkőzésen lépett pályára a londoni csapatban, 27 gólt szerzett. Hazájába 2019-ben tért vissza a Bordeaux-hoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik