Csak a francia válogatott kispadja érdekli Zinédine Zidane-t

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2024.04.02. 20:31
Zidane a válogatottra vár (Fotó: Getty Images)
Zinédine Zidane jól érzi magát Madridban, és kizárólag a francia válogatott irányítása érdekli.

 

Jól érzi magát Madridban, és a francia válogatott kispadjára vár Zinédine Zidane. A világbajnok középpályás 2019 márciusában vállalta el másodszor a Real Madrid irányítását, és csaknem három éve, 2021 májusában távozott a csapattól. A bajnoki címet kétszer, a Bajnokok Ligáját háromszor (plusz egyszer segédedzőként) nyerte meg a királyiakkal, és bár bőven voltak ajánlatai az utóbbi években, egyelőre az összes lehetőséget elutasította. Hívták például a Paris Saint-Germainhez, idén januárban az algériai válogatott irányítására mondott nemet, de a hírek szerint korábban a brazil és az amerikai válogatott szövetségi kapitányi posztját is felajánlották neki. Ő viszont az összes megkeresésre nemet mondott, és a hírek szerint a francia válogatotton kívül nem is szeretne más csapatot irányítani, aminek több oka is van.

Egyrészt a családjával Madridban él, nagyszerűen érzi magát a spanyol fővárosban, épp ezért nem szívesen költözne el onnan, márpedig a legtöbb klub irányítása ezzel járna. Bár a Real Madridhoz adott esetben szívesen visszatérne, Carlo Ancelotti nemrég 2026-ig hosszabbított, így jelenleg erre sincs reális esély. A francia válogatott irányítására viszont nem mondana nemet, már csak azért sem, mert ebben az esetben nem kellene elköltöznie Madridból, elég lenne a mérkőzésekre és a válogatott összetartásokra elutaznia. Több lap is arról ír, hogy az 51 éves szakember erre a lehetőségre vár, a kérdés csak az, hogy mikor keresi őt meg a szövetség. Mert az borítékolható, hogy erre előbb-utóbb sor kerül.

Egykori csapattársa, az 1998-as, Brazília ellen 3–0-ra megnyert vb-döntőben szintén kezdőként pályára lépő Didier Deschamps 2012 nyara óta irányítja a francia nemzeti együttest, és a megbízása 2026 nyaráig, a vb végéig szól. A kérdés, hogy marad-e addig. Egy esetleges rossz Eb szereplés esetén ugyanis elképzelhető, hogy idő előtt mennie kell. Ebben az esetben akár már a vb-n is Zidane irányíthatná a csapatot, de az is elképzelhető, hogy csak utána vagy még később kapja meg a lehetőséget. Ám a jelek szerint ő türelmesen vár…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik