Franciaország: mesterséges kómába helyezték a súlyos fejsérülést szenvedő labdarúgót

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.25. 12:19
Mesterséges kómába helyezték a súlyos fejsérülést szenvedő Alberth Elist (Fotó: FC Girondins de Bordeaux/X)
Mesterséges kómába helyezték a francia másodosztályban szereplő Bordeaux hondurasi támadóját, Alberth Elist, aki csapata szombati, Guingamp elleni bajnokijának első percében összefejelt Donatien Gomisszal.

A L’Équipe beszámolója szerint mindössze 34 másodperc telt el a Bordeaux–Guingamp (1–0) mérkőzésből a francia másodosztály (Ligue 2) 26. fordulójában, amikor a hazaiaktól a hondurasi Alberth Elis, a vendégektől pedig Donatien Gomis harcolt a labdáért, de párharcuk közben összefejeltek és előbbi súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ütközés miatt Elis nyolc percig mozdulatlanul feküdt a pályán, majd a 10. percben hordágyon hagyta el a játékteret, s a bordeaux-i kórház intenzív osztályára szállították.

Elis eszméleténél volt, amikor elhagyta a pályát, de az első jelentések szerint eltört az arccsontja, majd egyre több diagnózist állapítottak meg, amelyek azt mutatták, hogy a játékos súlyos fejsérülést szenvedett.

A történtekről tudósító France Bleu Gironde arról számolt be, hogy Elist a kórházba szállítás idején mesterséges kómába helyezték.

Az eset után a Bordeaux-t irányító Albert Riera Elisnek ajánlotta csapata győzelmét, ahogy Gaëtan Weissbeck is támogatását küldte csapattársának.

„Azt hiszem, ő találta el először a labdát, én pedig őt. Egy pillanatra én is elvesztettem az eszméletem. Remélem, jobban lesz” – idézte fel az első perc eseményeit Donatien Gomis.

Alberth Elisért most egész Franciaország aggódik, Instagram-történetében Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok támadója azt írta: „Minden pozitív gondolatom feléd irányul, Alberth Elis.”

Kylian Mbappé is aggódik Alberth Elisért (Fotó: k.mbappe/IG)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik