Ligue 1: a Chelsea-től távozó Ross Barkley Nizzába igazolt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.09.05. 12:29
null
Ross Barkley Chelsea-mezben egy tavaly őszi angol bajnokin (Fotó: AFP)
Nem sok örömük telt a Monaco elleni presztízsmeccsben a Nice szurkolóinak vasárnap, legfeljebb annyi, hogy csapatuk az 1–0-ra elveszített mérkőzés estéjén bejelentette: szerződtette a 33-szoros angol válogatott labdarúgót, Ross Barkleyt.

 

Ross Barkley augusztus végén szerződést bontott a Chelsea-vel, szabadon igazolható játékosként igazolt a dél-franciaországi klubhoz – hogy mennyi időre, azt egyelőre nem árulták el.

A 28 éves középpályás nyolc idényt húzott le az Evertonban (közben kétszer rövid időre kölcsönadták), majd 2018-tól a Chelsea-ben futballozott. Nem vált nélkülözhetetlen alapemberré, a 2020–21-es idényben kikölcsönözték az Aston Villához, az elmúlt évadot aztán megint a londoniaknál töltötte.

A Nice a közelmúltban szerződtette Kasper Schmeichelt, Aaron Ramseyt és (kölcsönben) Nicolas Pépét – mindannyian jelentős Premier League-beli tapasztalattal rendelkeznek.

Szükség lesz a gyors beilleszkedésükre, hiszen a csapat az első hat fordulóban csupán egyszer győzött, és öt ponttal csak a 16. helyen áll a 20 csapatos mezőnyben.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik