Vb 2014: Cesare Prandelli lemondott a kiesés után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.24. 21:05
null
Prandelli lemondott (Fotó: Reuters)
Lemondott Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Cesare Prandelli nem folytatja tovább a munkát az olasz válogatott szövetségi kapitányaként. A szakember ugyanis lemondott, miután csapatával nem jutott be a brazíliai világbajnokságon a nyolcaddöntőbe.

Mint ismert, az olaszok Uruguaytól 1–0-s vereséget szenvedtek, így végül három ponttal a D-csoport harmadik helyén zártak, egyedül Angliát előzték meg.

Az 56 éves szakember a 2010-es dél-afrikai világbajnokság után lett olasz szövetségi kapitány, a válogatottal ezután Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett. Az olaszok csupán a döntőben kaptak ki a spanyoloktól.

Prandelli azonban most úgy érezte, mennie kell. Az olaszok számára előzetesen a nyolcaddöntős szereplés volt a minimális elvárás.

„Beszéltem az olasz szövetség elnökével és Demetrio Albertinivel, benyújtottam a lemondásomat. A technikai beállítások nem működtek, és ezért vállalom a felelősséget. Valami megváltozott, amióta megújították a szerződésemet. Nem tudom, miért. Kiválasztottam egy bizonyos technikai tervet, és azért mondok le, mert ez nem működött. A lemondásom visszavonhatatlan” – nyilatkozta Prandelli.

Prandelli mellett az olasz szövetség elnöke, Giancarlo Abete is lemondott.

„Szeretném bejelenteni a lemondásomat. Amikor visszaérünk Olaszországba, összehívok egy ülést a szövetségben, és remélem, Prandelli visszavonja a lemondását. Én már megtettem a saját döntésemet a világbajnokság előtt.”

Brazíliából tudósító munkatársaink a Sony Xperia Z2 okostelefonok Timeshift Video módjával nagy sebességű (120 fps) klipeket készíthetnek 720p HD felbontás mellett. (x)

VB 2014
D-CSOPORT
OLASZORSZÁG–URUGUAY 0–1 (0–0)

Natal,
Arena das Dunas, 39 706 néző. Vezette: M. Rodríguez (mexikói)
OLASZORSZÁG:
Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Verratti (Motta, 75.), Pirlo, Marchisio, De Sciglio – Balotelli (Parolo, a szünetben), Immobile (Cassano, 71.). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli
URUGUAY:
Muslera – Cáceres Giménez, Godín, Á. Pereira (Stuani, 63.) – Á. González, Arévalo, Lodeiro (M. Pereira, a szünetben), C. Rodríguez (Ramírez, 78.) – L. Suárez, Cavani. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Gólszerző:
Godín (81.)
Kiállítva:
Marchisio (59.)

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Costa Rica 3 2 1 4–1 +3 7
2. Uruguay 3 2 1 4–4 0 6
3. Olaszország 3 1 2 2–3 –1 3
4. Anglia 3 1 2 2–4 –2 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik