Suárez harapott, Godín vállalt, Olaszország kiesett!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.24. 17:51
null
Diego Godín a spanyol „bajnoki döntő” és a BL-finálé után ismét nagyon fontos gólt szerzett (Fotó: Action Images)
Uruguay 1–0-ra megverte Olaszországot a brazíliai labdarúgó-vb-n, így továbbjutott a csoportjából. A győztes találatot a Barca elleni spanyol „aranybajnokin” sorsdöntő gólt elérő és az idei BL-döntőben is a hálóba találó Diego Godín szerezte vállal-háttal a hajrában. A találkozó krónikájához hozzátartozik még, hogy Claudio Marchisiót az 59. percben kiállította a játékvezető, valamint hogy Luis Suárez beleharapott Giorgio Chiellini vállába a hajrában – az uru csatár szerencsésebben járt, mint Marchisio, ő a pályán maradhatott...

 

VB 2014
D-CSOPORT
OLASZORSZÁG–URUGUAY 0–1 (0–0)

Natal,
Arena das Dunas, 39 706 néző. Vezette: M. Rodríguez (mexikói)
OLASZORSZÁG:
Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Verratti (Motta, 75.), Pirlo, Marchisio, De Sciglio – Balotelli (Parolo, a szünetben), Immobile (Cassano, 71.). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli
URUGUAY:
Muslera – Cáceres Giménez, Godín, Á. Pereira (Stuani, 63.) – Á. González, Arévalo, Lodeiro (M. Pereira, a szünetben), C. Rodríguez (Ramírez, 78.) – L. Suárez, Cavani. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Gólszerző:
Godín (81.)
Kiállítva:
Marchisio (59.)

Eddig mindkét csapat megverte Angliát és kikapott Costa Ricától, de mivel Olaszországnak eggyel jobb a gólkülönbsége, Uruguay csak győzelemmel mehet tovább – lehetett tudni a mérkőzés előtt.

Ahogy az innentől kezdve várható volt, az olaszok nem is törték magukat össze azért, hogy megnyerjék a mérkőzést. Az első félidő egyetlen olasz labdaérintést hozott az uruguayi tizenhatoson belül: félórányi játékot követően De Sciglio bal oldali beadása után a Serie A gólkirálya, Immobile jó 10 méterrel ágyúzott a léc fölé…

A legnagyobb uruguayi lehetőségre a 33. percig kellett várni, de Suárez és Lodeiro összjátéka után Buffon előbb az előbbi, majd az utóbbi játékos próbálkozását is hatástalanította, így maradt a szünetre a gól nélküli iksz.

A fordulást követően valamivel többet próbálkoztak a dél-amerikaiak, de Cavani reklamálása ellenére sem kapott büntetőt, valamint Rodríguez sem talált kaput szép kényszerítője után.

Egy óra játékhoz érve aztán megkapta a legnagyobb lehetőséget az uruguayi együttes: Marchisio talpalt Arévalo lábába, amiért egyből pirosat kapott.

Az emberelőnybe kerülő Uruguay Suárez löketével veszélyeztetett, de Buffon leért a jobb alsóra. Nem sokkal később egészen máshogyan is megtette, a felvételek alapján ugyanis megharapta Chiellinit. Persze, ez nála nem annyira meglepő, mint bárki másnál, hiszen korábban már kétszer is kapott eltiltást harapásért…

A 81. percben aztán megtört az uruguayi vb-átok, már ami az olaszok elleni meccseket illeti. Az 1970-es gól nélküli döntetlen és az 1990-es 0–2 után először szerzett gólt a dél-amerikai együttes Olaszország ellen: Ramírez szöglete után a fontos gólok nagy mestere, Godín vállalt-hátazott a bal alsóba (0–1).

Az olaszok Pirlo szabadrúgásaival próbáltak meg visszakapaszkodni, de az uruguayi kontrák így is sokkal veszélyesebbek voltak. Ha Suárez nem annyira önző, mint amennyire, 3–0 is lehetett volna az 1–0 helyett, de nem lett. Uruguay nyert, és kiharcolta továbbjutást, Olaszország pedig máris csomagolhat.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Costa Rica 3 2 1 4–1 +3 7
2. Uruguay 3 2 1 4–4 0 6
3. Olaszország 3 1 2 2–3 –1 3
4. Anglia 3 1 2 2–4 –2 1

D-CSOPORT

Uruguay
Kapusok: 1 Fernando Muslera (Galatasaray – török), 23 Martín Silva (Vasco da Gama – brazil), 12 Rodrigo Munoz (Libertad – paraguayi)
Védők: 2 Diego Lugano (West Bromwich Albion – angol), 3 Diego Godín (Atlético Madrid – spanyol), 13 José María Giménez (Atlético Madrid – spanyol), 22 Martín Cáceres (Juventus – olasz), 16 Maxi Pereira (Benfica – portugál), 4 Jorge Fucile (Porto – portugál), 19 Sebastián Coates (Nacional)
Középpályások: 17 Egidio Arévalo (Monarcas Morelia – mexikói), 5 Walter Gargano (Parma – olasz), 15 Diego Pérez (Bologna – olasz), 20 Álvaro González (Lazio – olasz), 6 Álvaro Pereira (Sao Paulo – brazil), 7 Cristian Rodríguez (Atlético Madrid – spanyol), 18 Gastón Ramírez (Southampton – angol), 14 Nicolás Lodeiro (Botafogo – brazil)
Támadók: 9 Luis Suárez (Liverpool – angol), 21 Edinson Cavani (PSG – francia), 10 Diego Forlán (Cerezo Oszaka – japán), 11 Christian Stuani (Espanyol – spanyol), 8 Abel Hernández (Palermo – olasz)
Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez

Olaszország
Kapusok: 1 Gianluigi Buffon (Juventus), 12 Salvatore Sirigu (PSG – francia), 13 Mattia Perin (Genoa)
Védők: 7 Ignazio Abate (Milan), 15 Andrea Barzagli (Juventus), 19 Leonardo Bonucci (Juventus), 3 Giorgio Chiellini (Juventus), 4 Matteo Darmian (Torino), 2 Mattia De Sciglio (Milan), 20 Gabriel Paletta (Parma)
Középpályások: 14 Alberto Aquilani (Fiorentina), 6 Antonio Candreva (Lazio), 16 Daniele De Rossi (Roma), 8 Claudio Marchisio (Juventus), 5 Thiago Motta (PSG – francia), 18 Marco Parolo (Parma), 21 Andrea Pirlo (Juventus), 23 Marco Verratti (PSG – francia)
Támadók: 9 Mario Balotelli (Milan), 10 Antonio Cassano (Parma), 11 Alessio Cerci (Torino), 17 Ciro Immobile (Torino), 22 Lorenzo Insigne (Napoli)
Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik