Vb 2014: Boateng elmondta, valójában miért küldték haza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.30. 11:14
null
Kevin-Prince Boateng (balra) kényes témára tapintott rá (Fotó: Reuters)
Kevin-Prince Boateng szerint mondvacsinált indokkal küldték el a ghánai vb-küldöttségtől.

 

Kevin-Prince Boatenget és Sulley Muntarit fegyelmi okokból tették ki a ghánai labdarúgó-válogatott vb-keretéből, éppen a portugálok elleni sorsdöntő csoportmérkőzésük előtt. Boateng a Sky Sport Italiának elmondta, hogy szó sem volt verekedésről, más okból küldte el Akwasi Appiah szövetségi kapitány.

„Az egymás közötti játék során odafordultam Muntarihoz, és megkérdeztem, hogy ő-e a bíró – idézte fel a nyolc nappal ezelőtti esetet Boateng. – A szövetségi kapitány azt hitte, neki szólok, ráadásul azt gondolta, hogy inzultálni akarom őt. Ekkor mindenki előtt elkezdett kiosztani, hiába próbáltam én is és Muntari is elmagyarázni neki, miről van szó. Ezt mindegyik játékos hallhatta. Szerintem Appiahnak problémája volt velem, és csak a pillanatot várta, amikor valamilyen indokkal hazaküldhet. Egyszerűen kidobtak.”

A háttérben a pénz és egy nem kívánatos érdeklődés állt valójában a Schalke játékosa szerint.

„Miért csütörtökön küldött el, ha az eset vasárnap történt? – folytatta Boateng. – Ezt nem értem. Ha tényleg valami rosszat tettem, miért nem lett következménye már hétfőn? Úgy gondolom, az egész azért történt, mert találkoztam a ghánai szövetség elnökével, és megkérdeztem tőle, mire költötték a FIFA-tól kapott pénzt. Mindenki azt hiszi, hogy szuper életünk van. Természetesen megtisztelő a válogatottban játszani, de amilyen körülmények között utazunk, lakunk..., nem hiszem, hogy sokat költenek az útjainkra. Csak azt akartam megtudni, mire ment el a FIFA által átutalt pénz. Ha megnézzük a többi csapatot, láthatjuk, hogy magukkal hozhatták például a családtagjaikat, jól érzik magukat itt, számunkra azonban borzalmas élményt jelentett a vb ilyen szempontból. Ezért estünk ki, ezért szereztünk csak egy pontot. Lehetetlen volt jobban szerepelni ilyen körülmények között.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik