Özil vb-aranyérme 23 beteg brazil gyermek gyógyulását jelentheti

Vágólapra másolva!
2014.07.17. 09:16
null
(Fotó: facebook.com/mesutoezil)
Mesut Özil, az Arsenal és a világbajnok német válogatott labdarúgója a 2014-es vb előtt egy jótékonysági kampány részeként 11 (egy kezdőcsapatnyi) beteg gyermek operációjának költségeit vállalta, de most, hogy aranyérmes lett, a válogatott keret létszámával egyezően 23-ra növelte azon gyermekek számát, akinek gyógyulását finanszírozza.

A támadó – a 2006 óta működő BigShoe jótékonysági alapítványon keresztül – ezzel a nagyszerű gesztussal szeretné meghálálni a brazil nép kedvességét és vendégszeretetét. A bejelentést a hivatalos Facebook-oldalán tette meg, egy nappal azután, hogy a világbajnok csapat visszaérkezett Berlinbe.

„Ez az én személyes köszönetnyilvánításom a brazil emberek felé” – írja a közösségi oldalon Özil. Mint korábban írtuk, a vb-győztes németek 35 millió dollárt kaptak a FIFA-tól a végső sikerért, ebből a játékosoknak 408 ezer dollár, azaz 92 millió forint fejenkénti jutalom jár. A német futball legdrágább igazolása most ezt az összeget forgatja vissza hálából élete legnagyszerűbb élményeiért cserébe, beteg brazil gyermekek megsegítésére – egy igazi bajnokhoz méltóan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik