Holland-magyar: RVP szépen vette át a rekordot - Kluivert

Vágólapra másolva!
2013.10.12. 08:08
Az eddigi holland válogatottsági gólrekorder, Patrick Kluivert örül annak, hogy Robin van Persie lekörözte őt a szerzett gólok számában a nemzeti csapatban. Együtt dolgoztak a Manchester United csatárával, hogy játéka még jobb legyen.

„A rekordok azért vannak, hogy megdőljenek. Előbb vagy utóbb ez menthetetlenül bekövetkezik. Hogy ma vagy éppen holnap, az teljesen mindegy. Azon dolgoztunk, hogy ezt megvalósítsuk, hogy háromszor talált ma be, remek teljesítmény tőle. Tíz éven keresztül tartottam ezt a rekordot, most ő szépen vette át tőlem. Nagyon büszke vagyok” – mondta Patrick Kluivert.

VAN PERSIE HARMADIK GÓLJA

„Nagyon boldog vagyok, hogy Van Persie ezt elérte. Nagyon jó ez a holland válogatottnak és különösen neki. Dolgoztunk a támadásokon, s ez kifizetődőnek bizonyult. Robin és én minden mérkőzésen elemezzük a játékát, mindig látjuk, hogy miben kell még fejlődnie és mi az, ami már bevált, jól működik.”

Mint ismert, a magyarok ellen mesterhármast szerző Van Persie 41 góllal már minden idők legeredményesebb futballistája a holland válogatott történetében. A tegnapi vb-selejtezőn érte utol és hagyta le az eddigi rekorder, 40 gólos Kluiverttet. A lista harmadik helyén Dennis Bergkamp áll 37 találattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik