A Nationalelf három perc alatt lerendezte a kazahokat

Vágólapra másolva!
2013.03.22. 20:57
null
A német játékosok háromszor örülhettek Kazahsztánban (Fotó: Action Images)
A német labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtező C-csoportjában Bastian Schweinsteiger, Mario Götze és Thomas Müller találatával 3–0-ra nyert Kazahsztánban.

A német válogatott az előző fordulóban 4–0-s előnyt leadva ikszelt Svédországgal Berlinben (4–4), a kazahok részéről a négy kapott gól szintén megvolt, de cserébe egyet sem szereztek, így simán kikaptak Ausztriában (0–4). Joachim Löw együttese így is az első helyen várta a mai mérkőzést, míg a kazahok eddig egy Ausztria elleni döntetlent értek el.

Mario Gomez, Lukas Podolski és Andre Schürrle is csak a kispadon kapott helyet a Nationalelfben, kezdett viszont – első alkalommal – a Schalke tehetsége, Julian Draxler.

Igaz, túl jól nem sikerült neki a kezdőben való debütálás, hiszen az első negyedóra után Mark Gurmannal ütközött a levegőben, így hamar le kellett cserélni – helyére Podolski állt be, aki a 108. mérkőzésén lépett pályára a német válogatottban, amivel beérte az örökranglista 3. helyén álló Jürgen Klinsmannt.

Ezt megelőzően a 10. percben Philipp Lahm húzta meg a bal oldalt, visszatett labdája után Mesut Özil lőhetett – a védők azonban blokkolták a kísérletet, csakúgy, mint pár perccel később a sorfal a szabadrúgását.

A 13. minutumban a még pályán lévő Draxler egy helyzetig eljutott azért, Andrej Szigyelnyikov azonban védte tekerését, majd a 18. percben Götze lőtt 7 méterről a léc fölé Bastian Schweinsteiger és Thomas Müller összjátéka után.

A 20. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat, Özil nagy erejű passza Schweinsteigertől kissé elpattant, cserébe viszont kiosztott egy esernyőt, majd a jobb alsó sarokba lőtt (0–1). Schweinsteiger a 98. mérkőzését játszotta a Nationalelfben, ezzel beérte a 8. helyen álló Michael Ballackot.

A 22. percre pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, Müller küzdött védőjével a 16-oson belül, Szigyelnyikov nem fért a labdához, amely pont Mario Götzéhez pattant, aki 7 méterről az üresen maradó kapuba lőtt (0–2).

Tíz perccel a szünet előtt a hazaiak is cserélni kényszerültek, a megsérülő Makszat Bajzanovot Valerij Korobkin váltotta, majd Müller rázott le két védőt, mielőtt elfogyott előtte a tér. A német fölényre jellemző, hogy amíg Löw együttese tíz kapura lövésig jutott, a hazaiaknál ez a mutató nullát jelzett.

Az 57. percben Schweinsteiger végezhetett el 18 méterről, kissé balról szabadrúgást, de tekerése Özilhez hasonlóan a sorfalon halt el, majd Podolski lövését blokkolták a védők, mielőtt a 66. minutumban Götze kiszorított helyzetből leadott próbálkozását védte könnyedén a kazah kapus.

A 69. percben aztán kis híján szépített a kazah válogatott, Ulan Konyiszbajev 22 méterről lőtte szét a lécet, majd nem sokkal később Manuel Neuernek kellett nagyot védenie Genrih Smidtgal 8 méteres, kissé balról leadott lövésénél a jobb felső sarok elől.

A 74. percben büntetett a német válogatott, egy hazai labdavesztés után Özil kapott labdát Khedirától, a középen érkező Müller elé játszott, aki 13 méterről a bal alsóba lőtt (0–3).

A hátralévő időben nyomott még ugyan a német válogatott – a csereként beálló Schürrle 18 méterről mellé tekert, Marcel Schmelzer pedig a ráadás pillanataiban lőtt estében a bal felső fölé, mellé –, újabb gólt azonban már nem szerzett, de így is magabiztosan diadalmaskodott.



A csoport további mérkőzésein: Ausztria hazai pályán 6–0-ra legyőzte Feröert, Svédország viszont nem bírt odahaza az ír válogatottal.

Az osztrákok az első fél órában háromszor is betaláltak – az első két gólt a mindössze második válogatott mérkőzését játszó 23 éves Philipp Hosiner szerezte, aki ebben a szezonban robbant be az osztrák élvonalban, 26 forduló alatt 27-szer talált be eddig a Bundesligában.

A hajráig úgy tűnt, hogy ez is lesz a végeredmény, de a 77. és a 82. perc között még háromszor eredményesek voltak az osztrákok; a hatodik gólt Garics György szerezte.

C-CSOPORT
KAZAHSZTÁN–NÉMETORSZÁG 0–3 (0–2)
Asztana, Asztana Arena. V: Anasztasziosz Kakosz (görög)
KAZAHSZTÁN: Szigyelnyikov – Gorman, Logvinyenko, Dmitrenko, Kirov – Nurdauletov, Dzsolcsijev – Baizsanov (Korobkin, 36.), Hajrullin (Koniszbajev, 65.), Smitgal – Osztyapenko (Geteriev, 82.). Szövetségi kapitány: Miroslav Beránek
NÉMETORSZÁG: Neuer – Lahm, Mertesacker, Höwedes, Schmelzer – Khedira (Gündogan, 82.), Schweinsteiger – T. Müller (Schürrle, 82.), Özil, Draxler (Podolski, 19.) – Götze. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Gólszerző: Schweinsteiger (20.), Götze (22.), T. Müller (74.)

AUSZTRIA–FERÖER 6–0 (3–0)
Bécs, Ernst Happel Stadion. V: Olekszandr Derdo (ukrán)
AUSZTRIA: Lindner – Garics, Dragovic, Pogatetz, Fuchs (Suttner, 72.) – Arnautovic, Kavlak (Leitgeb, 56.), Alaba, Ivanschitz (Weimann, 63.) – Junuzovic, Hosiner. Szövetségi kapitány: Marcel Koller
FERÖER: Nielsen – Faero, Justinussen, Baldvinsson, Naes – Samuelsen (Dam Jacobsen, 72.), Benjaminsen, Hansson – Holst, Edmundsson, Elttör (Gregersen, 87.). Szövetségi kapitány: Lars Olsen
Gólszerző: Hosiner (8., 20.), Ivanschitz (28.), Junuzovic (77.), Alaba (78.), Garics (82.)

SVÉDORSZÁG–ÍRORSZÁG 0–0
Stockholm, Friends Arena. V: Alberto Undiano (spanyol)
SVÉDORSZÁG: Isaksson – Lustig (Antonsson, a szünetben), J. Olsson, Granqvist, Safari – S. Larsson (Durmaz, 87.), R. Elm – Hysén (Toivonen, 73.), Källström, Kacaniklic – Ibrahimovic. Szövetségi kapitány: Erik Hamrén
ÍRORSZÁG: Forde – Coleman, Clark, O’Shea, Wilson – McCarthy, McClean (Keogh, 83.), Green, Walters – Rob. Keane, Long (Sammon, 87.). Szövetségi kapitány: Giovanni Trapattoni

AZ ÁLLÁS
1. Németország 5 4 1 18–6 +12 13
2. Svédország 4 2 2 8–5 +3 8
3. Ausztria 4 2 1 1 11–2 +9 7
4. Írország 4 2 1 1 7–8 –1 7
5. Kazahsztán 5 1 4 1–11 –10 1
6. Feröer 4 4 2–15 –13 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik