Eb 2016: Robben megsérült, kikapott és bajban Hollandia!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.03. 22:45
null
Robben megsérült, Martins Indi pirosat kapott, Hollandia vereséget szenvedett, így bajba került (Fotók: Reuters)+
Hollandia labdarúgó-válogatottja hazai pályán szenvedett vereséget Izlandtól Európa-bajnoki selejtezőn, a vendégek így nagyon közel kerültek a kijutáshoz. Csehország legyőzte Kazahsztánt, így szintén előnyös pozícióból várhatja az utolsó három fordulót, míg a törökök nagy esélyt szalasztottak el Lettország ellen, egy győzelemmel megelőzhették volna Hollandiát, ám így csak egy pontra jöttek fel rájuk.

HOLLANDIA–IZLAND

Egész biztosan el lehet képzelni a hollandok szempontjából rosszabb első 51 percet, de nehéz. A hazaiak egyébként is nehéz körülmények között várták a találkozót, a harmadik helyről vágtak neki a meccsnek, és bár jól kezdték a mérkőzést, hamar rémálommá vált a számukra.

Bő fél óra után Arjen Robben ismét megsérült (a lágyékával voltak problémái), így már a 31. percben le kellett cserélni, helyére Luciano Narsingh állt be. Robben a húzódás miatt kihagyja a törökök elleni sorsdöntő meccset. Danny Blind, a vereséggel debütáló szövetségi kapitány jelezte: Jeremain Lens és Virgil van Dijk utazik Robben helyett Konyába.

Két perccel később jött az újabb hideg zuhany, Bruno Martins Indit ütésért kiállította a játékvezető.

Negyven perc után így már két cserelehetőségét is kihasználta Danny Blind, aki nem kockáztatott, a csatár Klaas-Jan Huntelaar helyére Jeffrey Brumát állította be. A szünetig azonban kihúzta emberhátrányban kapott gól nélkül a holland csapat.

A második játékrész elején folytatódott a rossz sorozat, Gregory van der Wiel szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Gylfi Sigurdsson értékesítette (0–1). Izland könnyedén megduplázhatta volna előnyét, ám három perc múlva a kapufa, később több alkalommal Jasper Cillessen mentette meg a kapott góltól Hollandiát.

Az utolsó húsz percre visszavette az irányítást az oranje, de hiába. A válogatott élén debütáló Danny Blind (aki hátrányban is kispadon hagyta Robin van Persie-t) együttese hat pontra került a második Csehországtól a hétfői ellenfél Törökország pedig egy pontra feljött rá. Izlandon viszont nagy az öröm, a válogatott fél lábbal már ott van az Európa-bajnokságon.

Jasper Cillessen majdnem kivédte a büntetőt, de csak majdnem…
Jasper Cillessen majdnem kivédte a büntetőt, de csak majdnem…

CSEHORSZÁG–KAZAHSZTÁN

A vendégek nagy meglepetésre a 21. percben megszerezték a vezetést, Jurij Logvinyenko volt eredményes (0–1). A csehek azonban ezt követően is nagy fölényt alakítottak ki, hatalmas volt a labdabirtoklási előny, a 74. percben pedig Milan Skoda találatával egyenlítettek (1–1).

Tizenkét perccel később ráadásul a győzelmet is megszerezték a hazaiak, ezúttal is Skoda volt eredményes (2–1). Győzelmével így Csehország megerősítette második helyét, három fordulóval a vége előtt hat ponttal Hollandia, hét ponttal Törökország előtt áll.

TÖRÖKORSZÁG–LETTORSZÁG

A cseh–kazahsztán meccshez hasonló volt sokáig ez is, az esélyesebb csapat nagyobb nyomása nem akart góllá érni, csak a második félidőben. Az első játékrészben Arda Turan látványos megoldását jegyezhettük fel, találatot azonban nem.

Selcuk Inan a 77. percben szerezte megszerezte a vezetést (1–0), Törökország pedig győzelmével megelőzte volna Hollandiát és fellépett volna a pótselejtezőt érő harmadik helyre. A 91. percben azonban jött Valerijs Sabala, betalált (1–1), így nagy esélytől fosztotta meg magát a hazai válogatott, amely hétfőn Hollandiát fogadja.

EB 2016
SELEJTEZŐ, CSOPORTKÖR
7. FORDULÓ

A-csoport
Csehország–Kazahsztán 2–1 (0–1)
Plzen, Doosan Aréna. V: Martin Strömbergsson (svéd)
CSEHORSZÁG: Cech – Kaderábek, Suchy, Procházka, Limbersky – Pavelka, Darida (Sural, 68.) – Dockal, Skalák (Skoda, a szünetben), Krejcí (Kopic, 84.) – Lafata. Szövetségi kapitány: Pavel Vrba
KAZAHSZTÁN: Pokatilov – Gurman, Malij, Logvinyenko – Kuat, Islamhan (Szujumbajev , 78.), Szmakov, Somko – Dzsolcsijev, Nuszerbajev (Hiznicsenko, 72.), Konysbaev (Kukejev, 88.). Szövetségi kapitány: Jurij Krasznozsan
G: Skoda (74., 86.), ill. Logvinyenko (21.)

Hollandia–Izland 0–1 (0–0)
Amszterdam, Amsterdam ArenA. V: Milorad Mazsics (szerb)
HOLLANDIA: Cillessen – Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind – Wijnaldum (Promes, 80.), Klaassen – Sneijder – Robben (Narsingh, 31.), Huntelaar (Bruma, 40.), Depay. Szövetségi kapitány: Danny Blind
IZLAND: Halldórsson – B. Saevarsson, Árnason, Sigurdsson, A. Skúlason – Bödvarsson, G. Sigurdsson, A. Gunnarsson (Ó. Skúlason, 86.), B. Bjarnason – Gudmundsson, Sigthórsson (Gudjohnsen, 64.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck (svéd)
G: G. Sigurdsson (51. – tizenegyesből)
Kiállítva: Martins Indi (33.)

Törökország–Lettország 1–1 (0–0)
Konya, Konya Büyüksehir Torku Aréna. V: Stefan Johannesson (svéd)
TÖRÖKORSZÁG: Volkan Babacan – Ozan Tufan, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin – Selcuk Inan – Gökhan Töre (Sener Özbayrakli, 58.), Hakan Calhanoglu, Arda Turan, Volkan Sen (Umut Bulut, 56.) – Burak Yilmaz (Mehmet Topal, 84.). Szövetségi kapitány: Fatih Terim
LETTORSZÁG: Vanins – Gabovs, Jagodinskis, Dubra, Maksimenko – Cauna (Zjuzins, 60.), Tarasovs – Laizans (E. Visnakovs, 82.), A. Visnakovs – Jagodinskis, Karasausks (Sabala, 85.). Szövetségi kapitány: Marians Pahars
G: Selcuk Inan (77.), ill. Sabala (91.)

Az állás
1. Izland 7 6 1 15–3 +12 18
2. Csehország 7 5 1 1 14–9 +5 16
3. Hollandia 7 3 1 3 13–7 +6 10
4. Törökország 7 2 3 2 8–9 –1 9
5. Lettország 7 4 3 3–14 –11 4
6. Kazahsztán 7 1 6 5–16 –11 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik