A horvátok kétgólos előnyt herdáltak el a csehek ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.17. 17:45
null
Hiába vezetett két góllal Horvátország, a csehek visszajöttek a mérkőzésbe, és pontot mentettek (Fotó: AFP)
Hiába vezetett két góllal is Horvátország a csehek ellen az Európa-bajnokság D-csoportjának második fordulójában, Ante Cacic együttesének végül be kellett érnie egy ponttal (2–2).

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
CSEHORSZÁG–HORVÁTORSZÁG
2–2 (0–1)
Saint-Étienne,
Stade Geoffroy-Guichard, 38 376 néző. Vezette: Clattenburg (angol)
CSEHORSZÁG:
P. Cech – Kaderábek, Sivok, Hubník, Limbersky – Darida, Plasil (Necid, 86.) – Skalák (Sural, 67.), Rosicky, Krejcí – Lafata (Skoda, 67.). Szövetségi kapitány: Pavel Vrba
HORVÁTORSZÁG:
Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic (Vrsaljko, 98.) – Badelj, Modric (Kovacic, 62.) – Brozovic, Rakitic (Schildenfeld, 97.), Perisic – Mandzukic. Szövetségi kapitány: Ante Cacic
Gólszerző: Škoda (76.), Necid (94. – 11-esből.), ill. Perisic (37.), Rakitic (59.)

A Csehország–Horvátország összecsapás nagyobb izgalmak nélkül indult, a mérkőzés elején a két csapat nem jutott el helyzetig. A folytatás viszont nagyszerűre sikeredett!

Az első nagy lehetőségre a 21. percig kellett várni, ekkor Brozovic gurított be a bal szélről, ám a labda elsuhant a későn érkező Perisic előtt. A 37. percben Rakitic került helyzetbe, ám lövését közvetlen közelről Cech védte lábbal. A csehek kivágták a labdát, ám nem lélegezhettek fel, sőt!

A középpályán labdát szereztek a horvátok, Ivan Perisic tíz méteren át zavartalanul vezethette a labdát, majd 14 méterről, bal lábbal kilőtte a bal alsó sarkot (0–1). A 27 éves középpályás jó formában van, a legutóbbi tizenegy tétmérkőzésén (Eb-selejtezőn, valamint Eb-csoportmeccseken) hét gólt szerzett.

Öt perccel később Corluka ment fel a beadásnál, a labda jól is jött, a védő nyolc méterről azonban ellőtte keresztbe a labdát a kapu előtt.

A szünet előtt 24 méternyire a horvát kaputól szabadrúgáshoz jutottak a csehek, ám Rosicky a sorfalba bombázott – Pavel Vrba csapatának gyakorlatilag ez volt az egyetlen lehetősége az első félidőben, és kaput eltaláló lövése nem is volt.

A második félidő eleje is a horvátokról szólt, Ivan Rakitic révén az 59. percben kettőre növelték előnyüket. Az FC Barcelona játékosa Brozovictól kapott nagyszerű indítást, s egy az egyben a kapussal nem hibázott, tíz méterről az elvetődő Cech fölött átemelte a labdát (0–2).

A 66. percben Mandzukic is beköszönhetett volna, ám a támadó pontatlan volt, lövése a bal felső mellett elsuhant. A csehek az első nagyobb helyzetükből szépítettek! A 76. percben a nem sokkal korábban beálló Milan Skoda fejelt hat méterről a horvát kapuba (1–2).

A slusszpoén a ráadás pillanataiban jött, Vida, a horvátok védője saját tizenhatosán belül felugrás közben kezezett, Mark Clattenburg tizenegyest ítélt, amelyet Tomás Necid nem hibázott el. A csehek támadója az elvetődő Subasic kapus helyére bombázta a labdát a 94. percben. 2–2

A kilencperces hosszabbítás (a horvát szurkolók petárdázása miatt állt egy ideig a játék) után maradt a döntetlen, így a csapatoknak be kellett érniük egy-egy ponttal – a horvátok kétgólos előnyük elherdálása után aligha lehetnek elégedettek.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 2 1 1 3–2 +1 4
2. Spanyolország 1 1 1–0 +1 3
3. Csehország 2 1 1 2–3 –1 1
4. Törökország 1 1 0–1 –1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik