Nemzetisport.hu 2012.06.29 21:39 Frissítve: 2014.07.18 01:30

Löw egy-két dolgot most már másképp tenne

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte: változtatásai nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt az Olaszország elleni, vesztes Eb-elődöntőben.

Löw jó néhány kérdést kapott a hazafelé tartó repülőgépen is (Fotó: Reuters)

 

 

 
NS EXKLUZÍV: Prandelli: Néha üvöltözök Balotellivel
Balotelli duplájával döntőbe jutott Olaszország
Az olaszok egy fő mutatóban voltak jobbak: a gólok számában
„Balotalia” - Olaszország a hősét ünnepli
Löw az olaszok kezére játszott – NST

„Visszatekintve azt kell mondanom: egy-két dolgot másképpen is tehettem volna. De Gomez három gólt szerzett a csoportmérkőzéseken, és nagyon motivált volt, miután kimaradt a görögök elleni kezdőcsapatból. Toni Kroos beállításával az volt a célom, hogy megfogjam Pirlót és De Rossit – ez az elején működött is, aztán nem, és a szünetben változtatásokra kényszerültem” – nyilatkozta Löw a DFB hivatalos honlapjának.

„Az olasz csapat természetesen nagyon erős, ezzel tisztában voltunk, és rendesen felkészültünk. De az elkerülhető első gól után szétesett a játékunk, bizonytalanságaink voltak védekezésben, amiket az olaszok brutálisan megbüntettek. Ezt követően rettentő nehéz lett... Az olaszok kitűnőek taktikai téren, két remek csatárral és a briliáns Pirlóval. Természetesen nagy a csalódottság, de megdicsértem a csapatot az összteljesítmény miatt. Fiatal a csapat, folytattuk a fejlődést – azt kell mondjam, jó tornát játszottunk. Nincs ok mindent megkérdőjelezni egyetlen vereség után.”

Érdekesség, hogy a Bild szavazásra bocsátotta a kérdést: hozzájárultak-e Löw hibái a kieséshez – nos, a hatalmas többség szerint a válasz igen. A német szakértők mind az összeállítást, mind az olaszok ellen alkalmazott taktikát bírálták.