Löw egy-két dolgot most már másképp tenne

Vágólapra másolva!
2012.06.29. 21:39
null
Löw jó néhány kérdést kapott a hazafelé tartó repülőgépen is (Fotó: Reuters)
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte: változtatásai nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt az Olaszország elleni, vesztes Eb-elődöntőben.

 

 

„Visszatekintve azt kell mondanom: egy-két dolgot másképpen is tehettem volna. De Gomez három gólt szerzett a csoportmérkőzéseken, és nagyon motivált volt, miután kimaradt a görögök elleni kezdőcsapatból. Toni Kroos beállításával az volt a célom, hogy megfogjam Pirlót és De Rossit – ez az elején működött is, aztán nem, és a szünetben változtatásokra kényszerültem” – nyilatkozta Löw a DFB hivatalos honlapjának.

„Az olasz csapat természetesen nagyon erős, ezzel tisztában voltunk, és rendesen felkészültünk. De az elkerülhető első gól után szétesett a játékunk, bizonytalanságaink voltak védekezésben, amiket az olaszok brutálisan megbüntettek. Ezt követően rettentő nehéz lett... Az olaszok kitűnőek taktikai téren, két remek csatárral és a briliáns Pirlóval. Természetesen nagy a csalódottság, de megdicsértem a csapatot az összteljesítmény miatt. Fiatal a csapat, folytattuk a fejlődést – azt kell mondjam, jó tornát játszottunk. Nincs ok mindent megkérdőjelezni egyetlen vereség után.”

Érdekesség, hogy a Bild szavazásra bocsátotta a kérdést: hozzájárultak-e Löw hibái a kieséshez – nos, a hatalmas többség szerint a válasz igen. A német szakértők mind az összeállítást, mind az olaszok ellen alkalmazott taktikát bírálták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik