Nemzetisport.hu 2012.06.30 14:48 Frissítve: 2015.03.24 01:05

Euro 2012: Cassano és Balotelli játéka sincs veszélyben

Enrico Castellacci, az olasz labdarúgó-válogatott csapatorvosa megerősítette: Antonio Cassano kiheverte az elődöntőn összeszedett kisebb térdsérülését, így játszhat a Spanyolország elleni, vasárnapi Európa-bajnoki fináléban. Az AC Milan támadója eddig az olaszok mindegyik Eb-meccsén kezdett, a jelek szerint vasárnap is fog.

 

Az olasz keretből Ignazio Abate, Daniele De Rossi és Mario Balotelli fizikai állapota nem teljesen százszázalékos, de ahogy Castellacci mondta, az ő szerepeltetésük sincs veszélyben.

„Ahogy Cesare Prandelli is említette a sajtótájékoztatón, Mariónak legutóbb görcsölt a lába, ami zavarta őt a játékban, ám most kapott egy kis kezelést. A németek ellen maradni akart még a pályán, de nem igazán volt idő, ezért a kapitány a stábbal együtt a legjobb döntést hozta” – mondta az orvos Balotelli lecseréléséről.

De Rossi ülőideg-gyulladástól szenved, de gyógyszeres és fizioterápiás kezeléssel enyhíteni tudtak a problémán, és Castellacci elmondása szerint a játéka aligha van veszélyben Spanyolország ellen.