Nemzetisport.hu 2010.09.09 21:32 Frissítve: 2014.10.23 01:40

A jövőben nem Queiroz irányítja Cristiano Ronaldóékat

A Portugál Labdarúgó-szövetség menesztette Carlos Queiroz szövetségi kapitányt – ezt a szövetség elnöke, Gilberto Madail jelentette be.

Carlos Queirozt menesztették (Fotó: Action Images, archív)

A Portugál Labdarúgó-szövetség elnöke, Gilberto Madail ma délután hivatalos közleményben jelentette be, hogy azonnali hatállyal megszüntették Carlos Queiroz szövetségi kapitány munkaviszonyát, így a jövőben már nem ő irányítja a portugál válogatottat. Utódját egyelőre nem nevezték meg.

A szakember menesztése napok óta téma volt. Egyrészt Queirozt fél évre eltiltották a kispadtól doppingellenőrök inzultálása miatt, másrészt a portugál csapat két meccsen egy pontot szerzett az Eb-selejtezőkön. Előbb múlt pénteken Ciprus ellen játszottak otthon 4–4-es döntetlent a luzitánok, majd kedden 1–0-ra kikaptak Norvégiától.

Queiroz 2008-tól irányította a portugál válogatottat, de már korábban is meginogott alatta a kispad, hiszen a Magyarországgal egy vb-selejtezőcsoportban szereplő Portugália dél-afrikai szereplése sokáig kérdésesnek tűnt, Cristiano Ronaldóék végül pótselejtezőn kvalifikálták magukat a tornára.

Most azonban két meccs után elfogyott a türelem Queirozzsal szemben.