Vb 2022: vizsgálatot indított a FIFA a Szenegál–Egyiptom meccsen történtek miatt

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 13:48
null
FIFA-vizsgálat a Szenegál–Egyiptom meccsen történtek miatt (Fotó: AFP)
Vizsgálatot indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a katari világbajnokság afrikai selejtezőjének utolsó szakaszában kedd este játszott Szenegál–Egyiptom összecsapáson történtek miatt – írja az MTI.



„A releváns információkat a mérkőzés jegyzőkönyve alapján az illetékes fegyelmi testületek értékelik, mielőtt döntés születne a következő lépésről”
– írta szerdán közleményében a FIFA.

A tizenegyespárbajban vesztes egyiptomiak a találkozó után többek között rasszizmussal vádolták meg a szenegáli szurkolókat. Az egyiptomi szövetség szerdán közölte, hogy a lelátón a játékosokat, különösen a sztárcsatár Mohamed Szalahot sértegető molinók voltak láthatók, ráadásul az egyiptomi futballistákat bemelegítés közben kövekkel és vizespalackokkal „terrorizálták”. Az egyiptomiak azt állítják, hogy a küldöttségüket szállító buszt szintén megtámadták a szenegáli drukkerek.

Az idei Afrika-kupa döntőjét egymás ellen vívó felek vb-re jutásról határozó selejtezős párharcának első meccsét Egyiptom nyerte 1–0-ra a múlt héten, a keddi visszavágón Szenegál győzött 1–0-ra, majd miután a hosszabbításban sem született döntés, tizenegyesek következtek. Ebben az Afrika Kupa-győztes hazaiak bizonyultak jobbnak, 3–1-re diadalmaskodtak és fennállásuk során harmadszor jutottak ki a vb-re. A televíziós közvetítésben látható volt, hogy a tizenegyest rúgók közül többek között Szalahot lézerfénnyel zavarták, a Liverpool sztárja kapu fölé lőtte a büntetőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik