Vb 2022: Nagyon megható ezt megélni, látni a szurkolók, a családom boldogságát – Messi

Vágólapra másolva!
2022.12.13. 22:42
null
Lionel Messi és csapattársai a lefújás után (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a katari labdarúgó-világbajnokság kedd esti elődöntőjében Argentína 3–0-ra legyőzte Horvátországot, és története során hatodszor bejutott a vb-döntőbe. Íme, néhány főszereplő gyorsértékelése a lefújás után!

 

„Sok mindenre gondolok, sok minden átfutott az agyamon… Nagyon megható ezt megélni, látni a szurkolók, a családom, a csapat boldogságát… Az egész világbajnokság során elképesztő volt a hangulat – mondta megindultan rövid televíziós nyilatkozatában a mérkőzés legjobbjának megválasztott Lionel Messi. – Nagyon élvezzük a világbajnokságot, örülünk, hogy itt lehetünk, és jöhet a döntő, amire az elejétől fogva vágytunk. Boldogok vagyunk, hogy sikerült kijavítani azt a hibát, amibe a torna elején belefutottunk. A Szaúd-Arábia elleni vereség után kértük az otthoniakat, hogy adjanak nekünk még egy esélyt, mert nagyon jó csapatunk van. Most örülhet mindenki, aki jóban, rosszban kitartott mellettünk. Odahaza alighanem nagy az ünneplés!”

„Nagyon boldog vagyok, szerintem megérdemeltünk a győzelmet, óriási volt, és most rápihenünk a döntőre – örvendezett Julián Álvarez, akit a nagy szólóból szerzett első góljáról is kérdeztek. – Megindultam, és bár láttam, hogy néhány csapattársam keresztbe mozog előttem, érzékeltem a megnyíló folyosót is, szerencsére valahogy nálam maradt a labda, és berúgtam.”

„Nagyon keményen dolgoztunk azért, amit eddig elértünk. És persze még egyáltalán nem vagyunk kimerültek – fogalmazott Rodrigo De Paul. – A hitünk töretlen, megmutattuk, mire vagyunk képesek. Innen is érezzük, mennyire boldog odahaza mindenki.”

„Huszonhat harcosunk van, akik nagyon erős csapatot alkotnak – így Nicolás Otamendi. Reménykedtünk abban, hogy elérjük a döntőt, és most, hogy ott vagyunk, mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük a célunkat.”

„Nekem úgy tűnik, mintha több lenne az argentin itt, mint odahaza… – emelt kalapot a kitartó szurkolótábor előtt Nicolás Tagliafico. – Őrület, mi mindent megtesznek értünk a drukkereink, és történjék bármi, nem fogjuk cserben hagyni őket. Haza akarjuk vinni a trófeát. Nagyon egységesek vagyunk, bárki lép is pályára közülünk, egy irányba húzunk.

„Gratulálok Argentínának a döntőbe jutáshoz – értékelt Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya. – Nem marasztalhatom el a srácokat semmiért, az első fél órát kontrolláltuk, aztán kaptuk abból a büntetőből az első gólt. Van, amikor a szerencse segít, ugyanakkor azt a sors néha vissza is veszi. Volt azt követően a szögletszituáció, amiből szintén mi kaptunk gólt. Nem voltunk kellően határozottak, hiába alakítottunk ki időnként kecsegtető lehetőségeket. Egy igazi, határozott csatárunk hiányzik, bár felkészültek voltunk a találkozóra. Mislav Orsiccsal talán valamelyest mélységet adtunk játékunknak, próbáltunk nagyobb nyomás gyakorolni. Brozovic sem volt teljesen rendben. Elvesztettük az elődöntőt, de nincs miért panaszkodnom. Nincs más hátra, készülnünk kell a következő mérkőzésünkre. Ha valaki azt mondja a vébé előtt, hogy játszhatunk a harmadik helyért, azonnal aláírom!”

„Nehéz most bármit is mondani – mondta Mateo Kovacic. – Az ellenünk megítélt tizenegyes végzett ki minket. A játékvezetésről nem szoktam nyilatkozni, de ez óriási hiba volt. Tudtuk, hogy Argentína agresszív futballt játszik, és hogy Messi mire képes. Most is fenomenális volt. Elképesztő gólokat kaptunk, és így lemaradtunk a döntőről. Össze kell szedni minden erőnket a harmadik helyért.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
ELŐDÖNTŐ
ARGENTÍNA–HORVÁTORSZÁG 3–0 (2–0)
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion, 88 966 néző. Vezette: Orsato (olasz)
ARGENTÍNA:
E. Martínez – Molina (Foyth, 86.), C. Romero, Otamendi, Tagliafico – Enzo Fernández, Paredes (Li. Martínez, 62.), Mac Allister (Á. Correa, 86.) – De Paul (Palacios, 74.) – Messi, Julián Álvarez (Dybala, 74.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
HORVÁTORSZÁG:
Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa (Orsic, a szünetben) – Modric (Majer, 81.), Brozovic (B. Petkovic, 50.), Kovacic – Pasalic (Vlasic, a szünetben), Kramaric (Livaja, 72.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Gólszerző: Messi (34. – 11-esből), J. Álvarez (39., 69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik