R. P.
2022.12.19 20:44 Frissítve: 2022.12.19 22:33

Vb 2022: Messiék „b.zi” újságírókról énekeltek, az AIPS bocsánatkérést vár

A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) elnöke, Gianni Merlo a szervezet hivatalos honlapján megjelent írásában kijelentette, hogy bocsánatkérést vár, amiért a katari labdarúgó-világbajnokságot megnyerő argentin válogatott tagjai az interjúfolyosón a média képviselői előtt egy dalban „b.zi újságírókról” énekeltek.

 

A VIDEÓHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

„Szurkolj a csapatnak, szurkolj a halálig, szeretem Argentínát, ezt az érzést hordom a szívemben. És nem érdekelnek, hogy mit mondanak azok a b.zi újságírók”  – ez a rész is szerepel abban a dalban, ami jól hallható az Independent videójában.

Erre reagálván Gianni Merlo, a Nemzetköz Sportújságíró-szövetség (AIPS) elnöke az alábbi közleményt jelentetett meg a szervezet honlapján.

„Lionel Messi kétségkívül a futball első számú sztárja, kapitánya a világbajnoki címet megnyerő argentin nemzeti csapatnak, de elnézést kell kérnie az együttes részéről azért a dalért, amivel ő és a csapattársai inzultáltak minket, újságírókat.

TISZTELET
Lehet, hogy ő
(Messi – a szerk.) nagyra tartott milliárdos, de tisztelnie kell azokat, akik lelkesedésből, és nem önérdekből hozzájárultak a mítosza létrejöttéhez. Nekik kiemelkedő játékosokként példaképként kellene szolgálniuk az életben, mert az embereknek köszönhetően váltak gazdaggá.

AZ INZULTUS
Szép volt látni őt a családjával együtt a pályán, mindenki vele örvendezett. De most mit gondoljanak az emberek és a családtagjai azoknak az újságíróknak, akiket „b.zik”-nak neveztek olyanok, akiknek viselkedése néha a jog határait súrolják?

BOCSÁNATKÉRÉS
Még súlyosabbá teszi a történteket, hogy a játékosok között ott énekeltek az argentin szövetség képviselői is. Reméljük, néhányan rájönnek, hogy sértően viselkedtek, és bocsánatot kérnek”.

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.