L. M.
2022.12.01 10:37 Frissítve: 2022.12.01 11:09

Vb 2022: japán mintára indított öltözőtakarítós kihívást a Misleny – a Pick Szeged már csatlakozott is

Korábban beszámoltunk arról, hogy a japán szurkolók a Németország elleni 2–1-es győzelem után elkezdték kitakarítani a stadiont, majd a játékosok is rendet hagytak maguk után az öltözőben. Ezt vette át a labdarúgó NB II-ben szereplő Kozármisleny csapata, amihez a Pick Szeged férfi kézisei is csatlakoztak. 

A Kozármisleny játékosai által kitakarított öltöző (Fotó: Kozármisleny FC/Facebook)

 

Gólokból nem volt hiány a Szombathelyi Haladás–Kozármisleny labdarúgó NB II-es találkozón, hiszen a hazaiak hatszor, míg a vendégek négyszer találtak a hálóba kilencven perc alatt. Azonban nem csak a gólok száma volt említésre méltó a meccsel kapcsolatban, hanem az is, hogy a vendégek „japán mintára” kitakarították maguk után az öltözőt, mielőtt hazaindultak.

A Baranya megyei együttes Facebookon azt írja, egy kezdeményezést szeretne elindítani Magyarországon, amely során minél több hazai sportcsapat átveszi ezt a szokást és tisztán hagyja maga után az öltözőt. 

A klub öt csapatot azonnal ki is hívott, hasonló képeket vár a PMFC-től, az FTC jégkorongosaitól, a Veszprém és a Szeged férfi kéziseitől, valamint a Falco kosarasaitól.

A Fradi korongosai már teljesítették is a kihívást, a Csíkszereda elleni győzelem után mutatták meg, hogyan hagyták az öltözőt. A FTC a FEHA19 csapatát vonta be a kezdeményezésbe, a székesfehérváriak pedig kommentben válaszoltak: „Kihívás elfogadva!”

A Szeged sem nem várt sokat a teljesítéssel, Juan Carlos Pastor együttese, miután idegenben 36–28-ra legyőzte a Celjét a Bajnokok Ligájában, rendet rakott az öltözőben. A Csongrád-Csanád megyeiek kihívottjai között pedig szerepel a Győri Audi ETO KC és az MTK is.

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.