Vb 2022: ilyen brazil győzelem még nem volt – érdekességek

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.28. 20:18
null
Casemiro (jobbra) gólja győzelmet ért Svájc ellen, világbajnokságon először (Fotó: Getty Images)
Nem borult a papírforma a Brazília–Svájc mérkőzésen a katari világbajnokság G-csoportjának második fordulójában. A dél-amerikai együttes egy kései Casemiro-bombával mért történelmi vereséget európai riválisára. Érdekességek.

 

Először kapott ki világbajnokságon SvájcBrazíliától. Murat Yakin együttese ezt megelőzően azon három csapat közé tartozott, amelyik egynél több vb-meccsen összecsapott már a selecaóval, és veretlen maradt – immár csak Magyarország és Portugália büszkélkedhet ezzel a mérleggel.

Casemiro Svájc elleni találata Brazília második legkésőbben szerzett vezető gólja a világbajnokságon. A csúcstartó Coutinho Costa Rica ellen jegyzett gólja a 2018-as oroszországi tornán, a 90. percben született.

Brazília mindössze a második olyan válogatott 1966 óta, amelynek nem találták el a kapuját a csoportkör első két fordulójában. Az első ilyen csapat az 1998-as francia együttes volt.

Brazília immár 17 meccs óta veretlen a világbajnokságok csoportkörében – a „kanárik” legutóbb az 1998-as vb-n kaptak ki csoportmérkőzésen, akkor Norvégia verte meg Ronaldóékat 2–1-re.

Rieder a második legfiatalabb svájci kezdőjátékos vb-meccsen. A Young Boys középpályását 20 évesen és 285 naposan küldte pályára a szövetségi kapitány. A ranglista első helyén Johan Djourou áll, aki 19 évesen és 159 naposan jutott szóhoz kezdőként a 2006-os világbajnokságon Ukrajna ellen.

Saját negatív csúcsát állította be az első félidőben Svájc.
Murat Yakin alakulata csupán egyszer lőtt kapura a nyitó játékrészben – ilyen gyenge csatárteljesítmény korábban kétszer fordult elő a svájciakkal, 1966-ban, valamint 2010-ben, utóbbi esetben viszont az az egy szem lövés három pontot ért a későbbi győztes spanyolok ellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
G-CSOPORT
BRAZÍLIA–SVÁJC 1–0 (0–0)
Doha,
974 Stadion,43 649néző.Vezette:Barton (salvadori)
BRAZÍLIA:Alisson – Militao, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro (Telles, 86.) – Casemiro – Fred (Bruno Guimaraes, 58.), Paquetá (Rodrygo, a szünetben) – Raphinha (Antony, 74.), Richarlison (G. Jesus, 73.), Vinícius Júnior.Szövetségi kapitány:Tite
SVÁJC:Sommer – Widmer (Frei, 86.), Akanji, Elvedi, Ricardo Rodríguez – Freuler, G. Xhaka – Rieder (R. Steffen, 58.), Sow (Aebischer, 75.), Vargas (E. Fernandes, 58.) – Embolo (Seferovic, 76.).Szövetségi kapitány:Murat Yakin
Gólszerző:Casemiro (83.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik