Vb 2022: gólerős támadósorában bízhat Gareth Southgate

Vágólapra másolva!
2022.12.04. 09:20
null
A szurkolók azt szeretnék, ha Gareth Southgate több lehetőséget adna Phil Fodennek (Fotó: Imago Images)
Harry Kane mellett várhatóan Marcus Rashford és Phil Foden rohamozza a szenegáli kaput.

A bőség zavarával küzd Gareth Southgate, nem könnyű eldöntenie, hogyan állítsa össze három csoportmérkőzésen kilenc gólt szerző csapatának támadósorát a Szenegál elleni nyolcaddöntőre. Az egyértelmű, hogy Harry Kane lesz a középcsatár, a bal és a jobb szélre azonban több jó formában lévő játékos, Phil Foden, Marcus Rashford, Bukayo Saka és Raheem Sterling is eséllyel pályázik. A legbiztosabbnak Marcus Rashford helye tűnik, különösen a Wales ellen szerzett dupláját követően, és mivel azon a mérkőzésen a korábban a kezdőbe követelt Phil Foden is bizonyított, könnyen lehet, hogy ő is ott lesz a Szene­gál elleni kezdőcsapatban.

„Phil Foden igazi jolly joker, mindkét szélen és visszavont csatárként is tud játszani – dicsérte támadóját Gareth South­gate az ITV Sportnak. – Az első két csoportmérkőzésen nem kapott sok szerepet, de ez nem jelenti, hogy ne számolnánk vele komolyan. Bőven lesz még alkalma megcsillogtatni a technikai tudását.”

Az angol válogatottban a támadósor mellett a védelem összetétele is állandó vita tárgya. John Stones helye belső védőként megkérdőjelezhetetlen, Harry Maguire viszont eleinte sokakban kételyt ébresztett. A Manchester Unitednél nehéz időket élő védő aztán minden kritikára rácáfolt, a csoportmérkőzéseken végig stabil teljesítményt nyújtott, Irán ellen még gólpasszt is adott.

„Sokszor kérdezik tőlem, hogy milyen mellette játszani, és csak jókat tudok róla mondani – nyilatkozta védőtársáról John Stones a The Athleticnek. – Teljesen kizárta a kritikákat, mintha más ember lenne a pályán. A Nemzetek Ligájában neki sem ment a nyáron, sok problémával küzdött, ehhez képest jó nézni, milyen stabil vele a védelem.”    

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik