M. B.
2022.11.26 10:21 Frissítve: 2022.11.26 10:43

Vb 2022: Foden kihagyása miatt kritizálják Southgate-et

Kritikák össztüze alá került Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután Anglia gól nélküli döntetlenre végzett az Egyesült Államok ellen a B-csoport péntek esti mérkőzésén.

Grealish szóhoz jutott, Foden viszont nem – Southgate döntése miatt háborognak Angliában (Fotó: AFP)

 

A szakértőknél az csapta ki a biztosítékot, hogy Southgate még csak csereként sem küldte pályára a Manchester City üdvöskéjét, Phil Fodent, ellenben Jude Bellingham helyére Jordan Hendersont vezényelte a pályára.

Tudom, hogy ott van Bellingham és Grealish, sőt még azt is megértem, hogy Gareth Mountot, Sakát és Sterlinget preferálja, de az, hogy Foden nem hogy nem kezdő, de még csak csereként sem kap lehetőséget, egyszerűen érthetetlen” – vélekedett az ITV stúdiójában a Manchester United egykori kiválósága, Gary Neville.

Nagyon meglepődtünk. Természetesen Garethnek megvannak az okai, amiért így döntött, ő az edző, ő ismeri a legjobban a játékosait, ám a mérkőzést nézve nagyon meglepődtünk, mivel arra számítottunk., hogy Foden be fog állni. A becserélt játékosok semmilyen hatással nem voltak a meccsre. Tudom, hogy az előző körben nagyon ment nekik a játék, de a mai napon az angol csapat lassú és körülményes volt” – értett egyet korábbi manchesteri csapattársával Roy Keane.

Hasonló véleményen volt az egykori Arsenal-legenda, Ian Wright is, aki rámutatott Foden lehetséges szerepére az angol együttes csatársorában.

Foden a Manchester Cityben sokszor játszik felállt védelmek ellen és rendszerint képes megbontani őket egy-egy kényszerítővel. Ezzel együtt el kell ismernünk, hogy az Egyesült Államok remekül védekezett és a középpályájuk is rendben volt. Az egyetlen dolog, amit hiányolok az amerikai csapatból, az egy minőségi befejező csatár” – fogalmazott Ian Wright.

A Liverpool és a Real Madrid egykori aranylabdása, Michael Owen a Twitteren adott hangot elégedetlenségének.

Elképesztő, hogy tizennégy játékosunk jutott szóhoz, de a legnagyobb tehetségünk még mindig a kispadot koptatja” – értetlenkedett Michael Owen.

 


 

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.