Vb 2022: „Ezek pályafutásom legszebb pillanatai” – értékelt a horvátok hőse

Vágólapra másolva!
2022.12.05. 19:45
null
Livakovic három tizenegyest is megfogott (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Horvátország 1–1-es rendes játékidőt és gól nélküli hosszabbítást követően tizenegyesekkel (3–1) legyőzte Japánt a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében. A szétlövésben három 11-est is hárító Dominik Livakovic és Zlatko Dalic szövetségi kapitány is értékelte a mérkőzést.


„Karrierem legjobb mérkőzése volt a mostani – kezdte értékelését a három tizenegyest is hárító horvát kapus, Dominik Livakovic az index.hr-nek. Fantasztikusan érzem magam, főleg amiatt, amit csapatként véghez vittünk. Az atmoszféra egyszerűen parádés volt, köszönettel tartozunk a stadionba kilátogató szurkolóinknak. A japánok ellen nehéz játszani, már az elejétől kezdve magasan támadtak le és nyomást gyakoroltak ránk, alaposan fel voltak készülve belőlünk. A legfontosabb, hogy a legnehezebb pillanatokban is egységesek voltunk. Ezek pályafutásom legjobb, meghatározó pillanatai.”

„Bebizonyítottuk, sohasem lehet leírni a horvát válogatottat. Csak gratulálni tudok a srácoknak – kezdte értékelését Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitány a HRT-nek – Nagy tett bekerülni a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé. Az első félórában kontroll alatt tartottuk a találkozót, ugyanakkor magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Ezután viszont úgy érzem, Japán lebecsült minket, de mi bizonyítottunk nekik. A játékosaim nagyszerűen futballoztak egy olyan csapat ellen, mely néhány napja legyőzte Spanyolországot és Németországot is!”

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ
JAPÁN–HORVÁTORSZÁG 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 1–3

Al-Vakra, al-Dzsanub Stadion, 42 523 néző. Vezette: Elfath (amerikai)
JAPÁN: Gonda – Tanigucsi, Josida, Tomijaszu – Ito Dzs., Endo V., Morita (Tanaka, 106.), Nagatomo (Mitoma, 64.) – Doan (Minamino, 87.), Maeda (Aszano, 64.), Kamada (Szakai, 75.). Szövetségi kapitány: Morijaszu Hadzsime
HORVÁTORSZÁG: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Barisic – Kovacic (Vlasic, 99.), Brozovic, Modric (Majer, 99.) – Kramaric (Pasalic, 68.), B. Petkovic (Budimir, 62.; Livaja, 106.), Perisic (Orsic, 106.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Gólszerző: Maeda (44.), ill. Perisic (55.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik