K. Zs.
2022.12.07 09:41

Vb 2022: Eto'o bocsánatot kért, és leírta, miért gurult be

A kameruni labdarúgó-legenda, Samuel Eto'o bocsánatot kért, amiért a minap elvesztette a fejét, és összetűzésbe keveredett egy férfival a Brazília–Dél-Korea világbajnoki nyolcaddöntő után Katarban.

Samuel Eto'o a kameruniak egyik katari edzésén (Fotó: AFP)

 

Mint beszámoltunk róla, a kameruni labdarúgó-szövetség elnöki tisztét betöltő Samuel Eto'o fejbe térdelt egy algériai youtubert (Sadouni SM), amiért a kisebb sérüléseket szenvedő férfi feljelentést tett a katari rendőrségen.

„Szeretnék bocsánatot kérni, amiért elvesztettem a fejem, és rám nem jellemző módon reagáltam. Bocsánatot kérek a nagyközönségtől ezért a szerencsétlen incidensért” – írta a Twitteren posztolt levelében Eto'o, áldozatát „valószínűleg egy algériai drukker” meghatározással körülírva, anélkül, hogy az illetőtől is bocsánatot kérne.

A kameruni sportember tette indoklásául azt hozta fel, amiről – a nemzetközi sajtóhírek alapján – beszámoltunk: az őt megszólító férfi azokkal a jól ismert algériai vádakkal állt elő, amelyek szerint Kamerun csalással nyerte meg a két válogatott tavaszi sorsdöntő vb-selejtezőjét.

Eto'o állítja, azóta folyamatosan alaptalan támadások kereszttüzében áll az ominózus meccs miatt, sőt a kameruni szurkolókat a világbajnokság alatt is provokálták algériaiak hasonló indíttatásból.

„Magam is osztom, hogy az algériaiak akkori vereségének forgatókönyve durva volt, de ami történt, nem sértette a szabályokat és a sportszerűség szellemét sem – fogalmaz Eto'o utalva a vb-részvételről döntő párharcra, amelynek visszavágóját Kamerun a ráadásban, az utolsó lövéssel nyerte meg. – Az algériai szövetség összes panaszát elutasították az illetékes szervek. Szeretném megkérni az algériai vezetőket, hogy felelősségük teljes tudatában vessenek véget ennek az egészségtelen légkörnek, mielőtt még tragédia történik. Az algériai szurkolóknak pedig kívánom, hogy megtalálják a lelki békét, és sikerüljön túljutniuk a fájdalmas vereség okozta csalódottságon, hiszen az a mérkőzés már rég mögöttünk van.” 

 

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.