Vb 2022: emberhátrányban, a 90. percben egyenlített Egyiptom

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.09.05. 23:15
null
Namíbiai gólöröm (Fotó: AFP – archív)
Togo a második mérkőzését is elveszítette a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének afrikai zónájában: Paulo Duarte emberei vasárnap hazai pályán 1–0-ra kikaptak Namíbiától. A másik két vasárnapi meccs döntetlent hozott – Egyiptom a 90. percben szerezte az egyenlítő gólt Gabon vendégeként.

TOGO–NAMÍBIA 0–1

A mérkőzés egyetlen gólját Elmo Kambindu szerezte hanyatt vetődéses lövéssel – bár lesgyanús volt a szituáció, alighanem a mozdulatot a lelátón helyet foglaló, bozontos szakállat eresztő togói legenda, Emmanuel Adebayor is magára vállalná. A vendégek közelebb álltak a győzelemhez, Absalom Limbondi révén volt egy kapufájuk is. Namíbia két meccs után négypontos, a 2006-ban vb-résztvevő Togo egyelőre nullán áll.

ÖSSZEFOGLALÓ ÁTKATTINTÁSSAL

RUANDA–KENYA 1–1

Michael Olunga révén Kenya korán előnybe került, de gyorsan jött a hazai válasz is: egy lefejelt labda olyan szerencsésen találta el Abdul Rwatubyayét, hogy róla a hálóba hullott. Más kérdés, hogy a góltermelés mindkét oldalon abbamaradt, így Kenya csak két, Ruanda csupán egy ponttal várja a folytatást.

ÖSSZEFOGLALÓ ÁTKATTINTÁSSAL


GABON–EGYIPTOM 1–1

Omar Gaber a 70. percben megkapta a második sárga lapját, három perccel később Jim Allevinah belőtte Gabon vezető gólját – vagyis Egyiptom meglehetősen kedvezőtlen helyzetben várta a hajrát. S mégis: Mosztafa Mohamed a 90. percben élt a lehetőséggel, hogy középen egyedül ugorhatott ki, és bár lövése után a labda felperdült a kapusról, az egyiptomi cserejátékos fejjel csak-csak egyenlített.

AFRIKAI VB-SELEJTEZŐK
MÁSODIK SZAKASZ, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT
Ruanda–Kenya 1–1
H-CSOPORT
Togo–Namíbia 0–1
F-CSOPORT
Gabon–Egyiptom 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik