Vb 2022: Brozovic pihent, Sosa újra edzésbe állt

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.12.07. 18:34
null
Brozovic kihagyta a mai edzést (Fotó: AFP)
A horvátok szövetségi kapitányának, Zlatko Dalicnak a szerda délutáni tréning alkalmával már a délelőtti információkhoz képest is bővebb mozgástere lehetett a horvát válogatott keretét illetően. Horvátország pénteken – közép-európai idő szerint – 16 órától Brazíliával vívja a futball-világbajnokság első negyeddöntőjét.

 

A védelem bal oldalán bevethető Borna Sosa visszatérhetett a kerethez azt követően, hogy az elmúlt napokban vírusos megbetegedéssel küszködött. Sosa a meccskeretbeli tagságért dolgozik, ugyanakkor Zlatko Dalic szövetségi kapitány világossá tette, hogy csak olyanokkal számol, akik fizikailag százszázalékos állapotban vannak.

Barisicnél a japánok elleni 120 perc után a „diagnózis” fáradtság, míg Josip Stanisic izomsérülés miatt teljesen partvonalon kívülre szorult az elmúlt napokban.

Marcelo Brozovic sem edzett a többiekkel, a védekező középpályás Japán ellen majdnem 17 kilométert teljesített. A számokból is tisztán látszik, Dalic számára Brozovic az egyik legfontosabb láncszem.

A szerdai napon a horvátok ideális feltételek mellett készülhettek a brazilok elleni mérkőzésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik