Vb 2022: Borzalmasan játszottunk – Bernardo Silva

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.15. 07:32
null
Bernardo Silva szerint Szerbia uralta a mérkőzést (Fotó: AFP)
Mint ismert, Portugália hazai pályán 2–1-re kikapott Szerbiától az európai világbajnoki selejtezősorozat A-csoportjában, így pótselejtezőre kényszerül. Fernando Santos szövetségi kapitány szerint ott lesznek Katarban, Bernardo Silva nagyon kritikus volt a mérkőzés után.


„Nem nyújtottunk jobb teljesítményt, mint az írek elleni csütörtöki meccsen. Nagyon jól kezdtünk, nyomást gyakoroltunk Szerbiára, gólt is szereztünk. Ezt követően nem tudtuk rendezni a sorainkat, nehéz volt eljutni az ellenfél kapujáig” kezdte értékelését Fernando Santos, Portugália szövetségi kapitánya.

Hozzátette, a portugál válogatott génjeiben az van, hogy nála legyen a labda, és játszhasson. A kapitány szerint nem futballoztak bátran a második félidőben, és ritkán variálták a széleket, amit a szerbiai meccsen jól alkalmaztak.

„Ennek a csapatnak megvan a morálja ahhoz, hogy a pótselejtezőről kijusson a világbajnokságra. Tudjuk, hogy nem azt tettük, amit kellett volna, megpróbáltuk, de nem sikerült – de ott leszünk Katarban”
– folytatta a 67 éves szakember.

„Borzalmasan játszottunk. Korai gólt sikerült szereznünk, de attól kezdve már nem futballoztunk. Nem találok erre magyarázatot, nem hagy nyugodni. Sokkal jobban kell teljesítenünk, mert márciusban pótselejtező vár ránk, mindent megteszünk a kvalifikációért. Hazai pályán, hatvanötezer szurkoló előtt sokkal jobbnak kellett volna lennünk, elnézés kérek mindenkitől, olyan meccset láttak, amelyet nem kellett volna megnézniük. Az volt a terv, hogy tartsuk a labdát, de Szerbia teljesen dominált bennünket. A válogatott játékosainak kvalitásaival ez aligha megengedhető” értékelt csalódottan a találkozót követően Bernardo Silva, a portugálok támadója, aki nem volt elégedett a saját teljesítményével.

„A játék képe alapján megérdemeltük a győzelmet – kezdte értékelését Dragan Sztojkovics, a szerbek szövetségi kapitánya. – Küzdelmes mérkőzést játszottunk, a labdarúgóim mélyen hittek benne, hogy nyerhetnek, attól függetlenül, hogy a világ egyik legjobb válogatottja ellen játszottak. Ez nagy siker Szerbia számára, minden elismerésem a játékosoké.”

A szerb válogatott védője, Sztefan Mitrovics nagyon büszke a csapatra.

„Megmutattuk, hogyan játsszák a futballt, és hogy a legerősebb csapatokkal is felvesszük a versenyt. Pihennünk kell most, élvezni a pillanatot. Ez pályafutásunk koronája, büszkék vagyunk arra, hogy ott leszünk a világbajnokságon” áradozott a Getafe játékosa.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
10. FORDULÓ
A-CSOPORT

Portugália–Szerbia 1–2 (Renato Sanches 2., ill. Tadics 33., A. Mitrovics 90.)
Luxemburg–Írország 0–3 (Duffy 68., Ogbene 75., C. Robinson 88.)

AZ A -CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Szerbia 8 6 2 18– 9 +9 20
2. Portugália 8 5 2 1 17– 6 +11 17
3. Írország 8 2 3 3 11– 8 +3 9
4. Luxemburg 8 3 5 8–18 –10 9
5. Azerbajdzsán 8 1 7 5–18 –13 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik