Kamerun: Onana visszavonul a válogatottól a vb-botrány után – hivatalos

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.12.23. 10:58
Az Inter és a kameruni válogatott sztárja, André Onana a közösségi médiában, hivatalos felületein jelentette be, hogy visszavonul a nemzeti együttestől a katari labdarúgó-világbajnokságon történt botrányt követően.



André Onana elbúcsúzott a válogatottól... (Fotó: Getty Images)
André Onana elbúcsúzott a válogatottól... (Fotó: Getty Images)


„Az én történetem a kameruni válogatottal most véget ért.
A játékosok jönnek és mennek, de a kameruni nemzet mindegyiküknél előbbre való. A hazám iránt érzett érzéseim sosem változnak, mindig is úgy szurkolok majd Kamerunnak, amennyire csak lehet. Csak megköszönni tudom a támogatást azoknak, akik hittek bennem...”
– írta Twitter-oldalán a 26 éves André Onana, aki 34-szer ölthette magára a kameruni nemzeti mezt.

Mint ismert, az Inter játékosa első számú kapusként utazott el a kameruni válogatottal a katari világbajnokságra, ahol védett is a Svájc elleni első csoportmeccsen, a Szerbia elleni második összecsapás előtt azonban kikerült a keretből, majd hazautazott.

Távozása hátterében az állt, hogy konfliktusa volt a szövetségi kapitánnyal, Rigobert Songgal, aki nehezményezte védési stílusát. Hogy miért? Onana a svájciak elleni meccsek többször is kijött kapujából, a tizenhatoson kívülről indított rövid passzokat, míg Song azt kérte tőle, a tizenhatosán belülről indítson hosszú labdákat...

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik