Vb 2022: duplázott az MLS-ben a hivatalosan sérült lengyel csatár

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.28. 20:02
null
Karol Swiederski (balra) sérülten (...) gólokat szerez az MLS-ben (Fotó: Getty Images)
Nincs könnyű helyzetben Czeslaw Michniewicz lengyel szövetségi kapitány, hiszen három csatára is sérüléssel bajlódik a svédek elleni vb-pótselejtező előtt, miközben Karol Swiederski sérülten (...) gólokat szerez az MLS-ben.

 

Ki szerez gólt? Ez a kérdés foglalkoztatja leginkább a lengyel szurkolókat a Svédország elleni keddi vb-pótselejtező előtt. A térdsérüléssel bajlódó Robert Lewandowski játéka továbbra is kérdéses, ám bizakodásra adhat okot, hogy a hétvégi edzéseken már megjelent a pályán. Habár egyéni gyakorlatokat végzett, s nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni, a lengyelek szerint van esély a játékára.

A keretben szereplő csatárok közül Arkadiusz Milik combizomsérüléssel bajlódik, míg Krzysztof Piatek Achilles-inát a skótok elleni csütörtöki felkészülési mérkőzés (1–1) után hét öltéssel kellett összevarrni, így ők valószínűleg nem lépnek pályára Svédország ellen. Adam Buksa az egyetlen százszázalékos állapotban lévő csatár, vagyis törheti a fejét az összeállításon Czeslaw Michniewicz szövetségi kapitány. Könnyíthetne a helyzeten Karol Swiederski, ám az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben szereplő Charlotte támadója sérülés (!) miatt nincs a keretben. A 25 éves játékos március 20-án duplázott a New England ellen (3–1), majd a hajrában sérülés miatt lecserélték, és nem tudott csatlakozni a lengyel válogatotthoz. Csakhogy magyar idő szerint szombat éjjel meglepetésre ismét pályán volt klubjában, s két gólt szerzett a Cincinnati elleni (2–0) találkozón.

„Március huszonegyedikén levelet kaptunk a klubjától, hogy sérülés miatt néhány hét kényszerpihenő vár rá – idézte Czeslaw Michniewicz    kapitányt a sport.pl oldala.   – Ezt elfogadtuk, s úgy döntöttünk, nem hívjuk haza, hiszen húszórás repülőút nem lenne jó hatással az egészségére. Tudjuk, hogy szombat éjjel két gólt szerzett. Mit mondhatnék? Az orvostudomány nem matematika.”     

A svédeket sem kerülik el a sérülések, a vasárnapi gyakorlást Albin Ekdalnak, a Sampdoria középpályásának és Joakim Nilssonnak, a Bielefeld védőjének is ki kellett hagynia. Az északiak egyébként nem örülnek, hogy Chorzówban kell játszaniuk, mert a város 300 kilométerre van az ukrán határtól, s aggodalommal tölti el őket, hogy az oroszok által bombázott Lviv is csak 410 kilométerre fekszik Chorzówtól.

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
DÖNTŐ

A-ÁG

Június

Wales–Skócia/Ukrajna
B-ÁG
Március 29.,
20.45: Lengyelország–Svédország – élőben az NSO-n!
C-ÁG

Március 29., 20.45: Észak-Macedónia–Portugália – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik