Nyolcaddöntőben a minimalista Uruguay – és a gálázó oroszok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.20. 18:52
null
Luis Suárez az első uruguayi játékos, aki három világbajnokságon is betalált (Fotó: AFP)
Uruguay ezúttal sem remekelt, de Egyiptom után Szaúd-Arábiát is legyőzte 1–0-ra az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, így a házigazdával együtt biztosította a helyét a nyolcaddöntőben. A győztes találatot Luis Suárez szerezte, ő az első uruguayi, aki három világbajnokságon is eredményes tudott lenni.

 


FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
URUGUAY–SZAÚD-ARÁBIA 1–0 (1–0)
Rosztov-na-Donu,
42 678 néző. Vezette: Clément Turpin (francia)
URUGUAY:
Muslera – Varela, Godín, J. Giménez, Cáceres – C. Sánchez (Nández, 82.), Bentancur, Vecino (Torreira, 59.), C. Rodríguez (Laxalt, 59.) – L. Suárez, Cavani. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
SZAÚD-ARÁBIA: al-Ovaisz – al-Sahrani, al-Bulaihi, Oszama Havszavi, al-Breik – al-Davszari, al-Dzsasszim (al-Mogahvi, 44.), Otajf, al-Faradzs, Bahebri (Kanno, 76.) – al-Muvallad (al-Szahlavi, 79.). Szövetségi kapitány: Juan Antonio Pizzi
Gólszerző: L. Suárez (23.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN

A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
OROSZORSZÁG–EGYIPTOM 3–1 (0–0)
Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 64 468 néző. Vezette: Cáceres (paraguayi)
OROSZORSZÁG: Akinfejev – Mário Fernandes, Kutyepov, Ignasevics, Zsirkov (Kudrjasov, 86.) – Gazinszkij, Zobnyin – Szamedov, Golovin, Cserisev (Kuzjajev, 74.) – Dzjuba (Szmolov, 79.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
EGYIPTOM: el-Senavi – Fati, Gabr, Hegazi, Abdel-Safi – Elneni (Varda, 64.), Hamed – Szalah, Szaid, Trézéguet (Szobhi, 68.) – Mohszen (Kahraba, 82). Szövetségi kapitány: Héctor Cúper
Gólszerző: Fati (47. – öngól), Cserisev (59.), Dzjuba (62.), ill. Szalah (73. – 11-esből)
Sárga lap: Szmolov (84.), ill. Trézéguet (57.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 2 2 8–1 +7 6
2. Uruguay 2 2 2–0 +2 6
3. Egyiptom 2 2 1–4 –3 0
4. Szaúd-Arábia 2 2 0–6 –6 0


ÖSSZEFOGLALÓ

Egyik csapat sem kezdte fényesen a világbajnokságot, de Uruguay azért a legvégén begyötörte a győztes gólt a Szalah nélkül szenvedő Egyiptomnak, Szaúd-Arábia ellenben ötöst kapott – csak éppen gólokban, az oroszoktól.

Ennek megfelelően a dél-amerikaiak kezdtek aktívabban, Suárez és Cavani lehetőségei váltották egymást az első negyedórában, majd a félidő derekához érve megszületett a vezető gól is: egy szöglet után a szaúdi kapus pocsékul mozdult ki, elütött a labda mellett, a Barcelona támadójának pedig az ötösről csak az üres kapuba kellett passzolnia (1–0).

Suárez a 100. válogatott meccsén az 52. gólját szerezte meg, s ez már a hatodik vb-találata volt, amellyel ő lett a kétszeres vb-aranyérmes ország első játékosa, aki három különböző világbajnokságon is eredményes.

Az eddig sem túl élénk találkozónak nem tett jót a gól, a szaúdiak egy Bahebri-beleszúrással jártak közel az egyenlítéshez, ám az első félidő végi sípszó mindenki számára felüdülést jelentett.

A fordulást követően Suárez távoli szabadrúgásánál kellett hárítania a szaúdi kapusnak, aztán a 63. percben lent maradt a támadó, majd a gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Cavani centerezését az 50 métert sprintelő Sánchez fejelte fölé.

A hajrában még Cavani került kétszer is közel az újabb uruguayi találathoz, de a dél-amerikai gárda ezen a napon is csak egyig jutott – viszont a két 1–0-s sikerrel is kiharcolta már a helyét a nyolcaddöntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik