Buffon őrületes potyát kapott, ám De Rossi és Éder megmentette

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.06. 20:41
Az olasz labdarúgó-válogatott Daniele De Rossi tizenegyesgóljával 1–1-re mentette a Spanyolország elleni világbajnoki selejtezőt, így a csoport élére a Liechtensteinben nyerő Albánia ugrott.

VB 2018, SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, 2. FORDULÓ, G-CSOPORT
Olaszország–Spanyolország 1–1 (De Rossi 82. – 11-esből, ill. Vitolo 55.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT! VB 2018, SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, 2. FORDULÓ, G-CSOPORT
Olaszország–Spanyolország 1–1 (De Rossi 82. – 11-esből, ill. Vitolo 55.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ősidők óta veretlen volt selejtező mérkőzéseken az olasz és a spanyol válogatott, amelyek dicsőséges és heves összecsapásokkal tarkított közös múltra tekintenek vissza, ennek ellenére csalódtak a nézők a világbajnoki előcsatározások csütörtöki csúcsrangadójában.

ALBÁNIA A CSOPORT ÉLÉN
Vaduzban – Bognár Tamás játékvezetése mellett – a vendég albánok ajándékgóllal szereztek vezetést, miután a liechtensteini kapus, Peter Jehle a saját kapujába szerencsétlenkedte a labdát. Az Eb-résztvevő a 71. percben pedig bebiztosította a három pontot: Elseid Hysaj tört be egy jobb oldali szöglet után, majd a hosszún nagy lendülettel érkező Bekim Balaj közelről a hálóba bólintott. Albánia két forduló után hat ponttal áll, és vezeti a csoportot!

Izrael számára elégnek bizonyult az első félidőben kiharcolt előny, mert ugyan a Palermo csatára, Ilija Nesztorovszki a második játékrészben szépített, pontszerzésre nem futotta a macedónok erejéből.

Az első félidőnek három nagy kérdése volt: miért nincs telt ház Torinóban, hányadik helyzetét értékesíti Gerard Piqué (a spanyolok sokkal jobban futballoztak, labdabirtoklási arányuk sokszor közelebb volt a 80 százalékhoz, mint a 70-hez) – és melyik vendégjátékos kapja meg először a piros lapot?

Magas színvonalú támadásokat ugyanis csak elvétve láthattunk, mélyütéseket és sunyi oldalra könyökléseket, belemenéseket és szappanoperai stílusú műszenvedéseket annál inkább – természetesen Diego Costával a főszerepben, minden kategóriában.

Szegény Gianluigi Buffon aztán feldobta a mérkőzést a fordulás után, élete nagy potyáját kapta az öreg harcos (Vitolo használta ki, 0–1), Diego Costa „egyenlíthetett volna”, de nem kapott pirosat, pedig megérdemelte volna – Julen Lopetegui kapitány gyorsan le is kapta a pályáról a spanyol-brazil csatárt.

Lopetegui kollégája, Giampiero Ventura beküldött két támadót Ciro Immobile és Andrea Belotti személyében, többet is támadott a kapott gól után a csapata, és miközben Vitolo hős lehetett volna, ám ziccert rontott, Éder kiharcolt egy büntetőt, amelyet az olaszok Buffon melletti másik nagy öregje, Daniele De Rossi értékesített. 1–1!

Az állás már nem változott, mindkét válogatott folytatja vb-selejtezőbeli veretlenségi sorozatát: az olaszok immár 29, a spanyolok 55 kvalifikációs találkozón nem találtak legyőzőre sorozatban.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport többi mérkőzésén:

Macedónia–Izrael 1–2 (Nesztorovszki 63., ill. Hemed 25., Ben Haim II 43.)
Liechtenstein–Albánia 0–2 (Je
hle 11. – öngól, Balaj 71.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Albánia 2 2 4–1 +3 6
2. Spanyolország 2 1 1 9–1 +8 4
3. Olaszország 2 1 1 4–2 +2 4
4. Izrael 2 1 1 3–4 –1 3
5. Macedónia 2 2 2–4 –2 0
6. Liechtenstein 2 2 0–10 –10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik