Vb 2018: a dán kapitány is elismerte, hogy Peru többet érdemelt volna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.16. 21:31
Dánia 1–0-s győzelmet aratott Peru ellen a labdarúgó-világbajnokság C-csoportjában. A mérkőzés után így értékeltek a szövetségi kapitányok.

A dánok szövetségi kapitánya, Age Hareide elégedetten nyilatkozott a Peru elleni egygólos siker után.Age Hareide elégedetten nyilatkozott a Peru elleni egygólos siker után.

„Ellenfelünk hatalmas erőket mozgósított az egyenlítésért, úgyhogy meg kell dicsérnem a védelmet és az egész csapatot. Ez volt az ötödik meccsünk kapott gól nélkül, ezt nagyon nehéz megcsinálni bármelyik világbajnoki résztvevő ellen" – utalt arra, hogy a felkészülés során is vb-résztvevők ellen sikerült nullázniuk.

Azt viszont elismerte, hogy a peruiaknak ezúttal nem volt szerencséjük. Pedig dupla annyiszor találták el a kaput, mint ők, és még egy büntetőt is kihagytak.

„Peru valóban többet érdemelt volna, de ilyen a futball. A következő meccsükön talán nekik lesz szerencséjük."

Beszélt középpályásáról, Kvistről is, akit még az első félidőben le kellett cserélni, miután Farfán egy fejelés után ráesett.

„Úgy tűnik, eltört a bordája. Ha ez beigazolódik, akkor nem tudja folytatni a világbajnokságot, és huszonkét játékossal maradunk."

A peruiak szakvezetője, Ricardo Gareca úgy látta: nagyszerű Dánia ellen játszottak.

„Fantasztikus volt az atmoszféra a stadionban, szerettük volna meghálálni. Tudjuk, hogy csodálatos szurkolóink vannak, de nem gondoltuk, hogy ennyien itt lesznek Oroszországban. Fel tudunk állni ebből a vereségből, de le kell küzdenünk a fájdalmunkat. Szembe kell nézünk a problémáinkkal, amik a meccsen történtek. Most már Franciaországra kell gondolnunk."

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
C-CSOPORT

PERU–DÁNIA 0–1 (0–0)
Szaranszk, Mordovija Aréna, 40 502 néző. Vezette: Gassama (gambiai)
PERU: Gallese – Advíncula, A. Rodríguez, C. Ramos, Trauco – R. Tapia (Aquino, 87.), Yotún – A. Carrillo, Cueva, E. Flores (Guerrero, 62.) – Farfán (Ruidíaz, 85.). Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca
DÁNIA: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, A. Christensen (M. Jörgensen, 81.), Stryger Larsen – Kvist (Schöne, 36.), Eriksen, Delaney – Y. Poulsen, N. Jörgensen, Sisto (Braithwaite, 67.). Szövetségi kapitány: Age Hareide
Gólszerző: Y. Poulsen (59.)
Sárga lap: R. Tapia (38.), ill. Delaney (86.), Y. Poulsen (93.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik