Vb 2014: Maradona példálózik, Simeone rémálmot jósol

Vágólapra másolva!
2014.07.08. 11:30
Maradona szerint a selecaónak „meg kell halnia a pályán" a németek ellen, Simeone rémálmot jósol a braziloknak a döntőre.

Az argentinok kisistene, Diego Maradona szerint a brazilok nem esélytelenek a németek elleni elődöntőben, de „meg kell halniuk a pályán a sikerért". Fura módon saját példáját hozta fel, mégpedig egy olyat, amelynek a vége sem az ő, sem válogatottja számára nem lett éppen sikertörténet.Diego Maradona szerint a brazilok nem esélytelenek a németek elleni elődöntőben, de „meg kell halniuk a pályán a sikerért". Fura módon saját példáját hozta fel, mégpedig egy olyat, amelynek a vége sem az ő, sem válogatottja számára nem lett éppen sikertörténet.

„Claudio Caniggiát és Ricardo Giustit eltiltották, mellettük két másik alapemberünk kidőlt a mérkőzésre – elevenítette fel a zseni németek (akkor még Német Szövetségi Köztársaság) elleni 1990-es vb-fináléjukat. – Mindezek ellenére tigrisként harcoltunk, még azután is, hogy a játékvezető a 65. percben kiállította Pedro Monzónt Jürgen Klinsman műesése miatt. Kilenc emberrel fejeztük be a meccset, mert Gustavo Dezotti is piros lapot kapott, a németek pedig egy teljesen jogtalanul megadott büntetővel nyertek. Bár veszítettünk, ameddig csak lehet, ellenálltunk nekik! Ha ilyen szituációba kerülsz, mindent bele kell adnod. A brazilok tanulhatnak példánkból, és megmutathatják: készek meghalni a sikerért Belo Horizonte-ban."

Kitért a legutóbbi vb-n még szövetségi kapitányként fungáló Maradona a brazilok és a németek 2002-es párharcára is.

„Akkor a németek voltak olyan helyzetben, mint most a brazilok, hiszen kiesett tőlük Michael Ballack. Ennek ellenére remekül harcoltak, ám a brazilok győztek, és ebből most erőt meríthetnek. Jó hír nekik, hogy visszatért Luiz Gustavo, ha a középpályán és a védelemben nem hagynak teret a németeknek, szoros lehet a mérkőzés."

Kifejtette véleményét Maradona egykori játékostársa, az edzőként nála nagyságrendekkel sikeresebb Diego Simeone is, aki már egy esetleges brazil-argentin döntőről álmodozott.

„1950-ben Uruguay elverte a brazilokat, és a Maracanazo emléke visszatérhet, ha most az argentinokkal találkoznak a fináléban. Ennél rosszabb most nem is történhetne a brazilokkal, mert bár hazai meccsük lesz, és ezért hatalmas lelki nyomás lesz rajtuk, de 40 ezer argentin drukker is ott lesz a stadionban. Persze először el kell verniük a németeket, erre 50 százalék esélyt adok nekik."

Igaz, ami igaz: vagy nyernek, vagy nem.

Simeone leszögezte azt is, hogy ha az albiceleste eljut a fináléig, meg is nyeri azt, már csak azért is, mert összerázódott a védelme, tovább egyre intenzívebben és agresszívebben futballozik; valamint egyáltalán nem elégedtek meg a négy közé jutással sem a játékosok, sem a vezetők.

„Az argentinok ellen döntőzni a brazilok legrosszabb rémálma, még akkor is, ha nem játszunk szemet gyönyörködtetően, és kellett egy kis szerencse is eddig a továbbjutáshoz. De mindig mondtam, hogy végre van egy jó formában lévő kapusunk és Lionel Messi személyében egy igazi vezéregyéniségünk. Ángel Di María sérülése azért nagy csapás, mert nincs hozzá hasonló karakterisztikájú játékos a keretben, hiszen ő egy az egyben képes bárkit megverni."

Brazíliából tudósító munkatársaink a Sony Xperia Z2 okostelefonok Background defocus alkalmazásával maguk állíthatják be a háttér mélységét felvétel közben. (x)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik