Vb 2014: „Löw csapata rögtön topfavoritként futballozott”

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.17. 11:31
null
A német válogatott nem kegyelmezett, Thomas Müller vezetésével legyőzte Portugáliát (Fotó: Reuters)
„Gőzhenger Müller”, „igen, ez a mi világbajnokságunk lesz” – ilyen és hasonló módon jellemezték a német lapok a portugálok elleni győzelmet. Sajtószemle.

„Gőzhenger Müller” és hasonló címekkel harsogta világgá a német labdarúgó-válogatott portugálok felett aratott hétfői 4–0-s világbajnoki győzelmét a Bild internetes oldala, és hasonló lelkesedéssel számolt be róla a többi német sajtóorgánum is.

„Micsoda kezdet” – lelkendezett a lap, akárcsak a Der Spiegel, amely szerint „briliánsan kezdte a világbajnokságot” a válogatott.

A beszámolók középpontjába a mesterhármast elérő Thomas Müller került, akiről a Bild azt írta, hogy „fesztelenül" játszik, egyúttal pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy már nyolc vb-gólnál tart, miután négy éve öt találattal holtversenyben gólkirály volt.

A Kicker szerint „egész Németország négy éve várta ezt a mérkőzést”, mármint az újabb vb-rajtot, miközben a Frankfurter Allgemeine Zeitung „szinte tökéletesnek” nevezte a csapat játékát.

Utóbbi szerint „még a legoptimistábbak sem mertek ilyen rajtról álmodni", amelyen a „ragyogó" Thomas Müller „mindenki fölé nőtt”.

A Der Spiegel emlékeztetett arra, hogy a német válogatott nem nyűgözött le senkit a felkészülés során, „a kezdőrúgás után azonban Joachim Löw csapata rögtön topfavoritként futballozott”.

A Bild a beszámolójában máris messzire tekint, amikor úgy összegez: „igen, ez a mi világbajnokságunk lesz”.

„Hatalmas rémálom” – címmel zárja tudósítását a mérkőzésről a portugál A Bola internetes kiadása.

A Record szerint nem „nem akadt megmentő" együttesük összeomlása után. A lap kiemeli, hogy egyénileg és csapatként is sokkal jobb volt a német válogatott Portugáliánál.

VB 2014
G-CSOPORT – EMLÉKEZTETŐ

NÉMETORSZÁG–PORTUGÁLIA 4–0 (3–0)
Salvador
, Arena Fonte Nova, 51 081 néző. Vezette: Milorad Mazsics (szerb)
NÉMETORSZÁG: Neuer – J. Boateng, Hummels (Mustafi, 73.), Mertesacker, Höwedes – Lahm, Khedira – Özil (Schürrle, 63.), Kroos, Götze – Th. Müller (Podolski, 82.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – J. Pereira, B. Alves, Pepe, F. Coentrao (A. Almeida, 65.) – Moutinho, R. Meireles, Veloso (R. Costa, a szünetben) – Nani, H. Almeida (Éder, 28.), C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Paulo Bento
Kiállítva: Pepe (37.)
Gólszerző: Müller (12. – 11-esből, 46., 78.), Hummels (32.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik