Besicet Artetához hasonlítják - csak fiatalabb és agresszívabb

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.27. 11:14
null
Besic a hátán vitte csapatát, vagy legalábbis csapattársát (Fotó: Action Images)
A licencetoroam.net elemezte Muhamed Besic teljesítményét. Az FTC bosnyák középpályását Mikel Artetához, az Arsenal játékosához hasonlították.

A portál kiválónak értékeli Muhamed Besic világbajnokságon nyújtott teljesítményét, megemlítve, hogy a 4–4–2-es rendszerben, a védekező középpályás szerepében például Irán ellen is remekelt a játékos: „Besic munkabírása első osztályú volt, emellett nagyon fegyelmezetten játszott ebben a pozícióban.”

„Besic sosem kalandozott feleslegesen előre, s az ellenfél kontratámadásainál is mindig a helyén volt. Kiválóan passzolt, a nyugalom és az egyszerűség jellemezte átadásait.”

A szerző, Edward Stratmann az Arsenal játékosához, Mikel Artetához hasonlította Besicet, ráadásul előnyeként kiemelte, hogy jóval agresszívabb, mint a spanyol középpályás.

A cikk idézi Miralem Pjanicot is, aki szintén elismerően beszélt csapattársáról. „Muhamed nagyon sokat jelent nekünk, jó benyomást tett rám. Igazi klasszis, mindannyian elégedettek vagyunk az erőfeszítéseivel, megmutatta, milyen jól tud játszani.”

Besic remeklésére bizonyíték, hogy több nagy csapat érdeklődését is felkeltette a játékos. Lehet hallani például az Arsenal, a Manchester United érdeklődéséről, de a West Ham, a Cardiff, az Anderlecht, a Fenerbahce és Valencia is szóba került már vele kapcsolatban. A legutóbbi hírek szerint azonban a Celta Vigo már kiszáll a versenyből, mert kétmillió eurót nem nagyon tud fizetni a játékosért, akinek piaci értéke ennél már magasabb.

Az internetes oldal azzal a gondolattal zárja elemzését, hogy bármelyik csapat is szerződteti Besicet, nagyon jól jár vele, hisz egy fiatal, védekezni és támadni is tudó, kiválóan passzoló játékost szerez meg.

DE MILYEN IS VOLT BESIC VB-JE? MENNYIT FUTOTT, HÁNYSZOR PASSZOLT? A VÁLASZOKAT KORÁBBI ELEMZÉSÜNKBŐL MEGTUDHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik