Vb 2014: győztes meccsen búcsúzott a válogatottól a legenda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.29. 07:46
A világbajnokságra készülő mexikói labdarúgó-válogatott az Azték Stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen 3–0-s győzelmet aratott Izrael ellen. A közép-amerikai együttesben 120. alkalommal, egyben utoljára lépett pályára a helyi legendának számító Cuauhtémoc Blanco, aki már nem volt a pályán, amikor a balhátvéd, Miguel Layún duplázott.

Végleg elbúcsúzott a nemzeti csapattól Cuauhtémoc Blanco, a mexikói együttes emblematikus alakja, aki 120 mérkőzésen 39 gólt szerzett hazája válogatottjában, amivel a mindenkori góllövőlista második helyén áll. Az ország élvonalában szereplő Pueblát erősítő 41 éves csatár három világbajnokságon vett részt. De nem ő volt a főszereplője az Izrael elleni felkészülési meccsnek, amely a mexikóiak háromgólos sikerét hozta, hanem Miguel Layún.

A 12-szeres válogatott balhátvéd két távoli, egyébként védhető lövéssel lepte meg Ariel Harust, aki Marco Fabián találatáról már nem tehetett. Az összecsapáson a nagy nevek közül Rafael Márquez nem játszott, míg Javier Hernández a szünetben állt be.

A mexikói együttes legközelebb szombaton lép pályára, amikor a hozzá hasonlóan vb-résztvevő Ecuadorral találkozik, majd összecsap Bosznia-Hercegovinával és Portugáliával is. A világbajnokságon Mexikó június 13-án, Kamerun ellen kezdi meg szereplését.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Mexikó
–Izrael 3–0 (1–0)
Mexikóváros, Azték Stadion. V: Bonilla (salvadori)
MEXIKÓ: Corona (Ochoa, 73.) – Paul Aguilar, F. Rodríguez, D. Reyes, Layún (Pulido, 72.) – Salcido – Brizuela (Ponce, 59.), Fabián, Guardado – Blanco (R. Jiménez, 39.), Peralta (J. Hernández, a szünetben).
G: Layún (43., 62.), Fabián (85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik