Real Madrid: a német középpályás felépülhet a vb-re

Vágólapra másolva!
2014.03.31. 10:02
null
Khedirát letámogatják az olaszok elleni meccsen – a sérülés után megcsillant a remény a vb-részvételre (Fotó: Reuters)
Közeleg a visszatérés időpontja Sami Khedira, a Real Madrid német válogatott középpályása számára, aki novemberben szenvedett térdszalagszakadást az olaszok elleni felkészülési mérkőzésen. Nincs kizárva, hogy a 26 esztendős játékos pályára léphet a nyári brazíliai világbajnokságon.

A nagy munkabírású játékos még nem végezhet teljes értékű edzésmunkát, de labdával már tréningezhet.

„Újra futballistának érzem magam. Azzal, hogy ismét az edzőpályán készülhetek, olyan érzésem van, mintha hazatértem volna. Közel állok hozzá, hogy ismét a csapattársaimmal készülhessek, ez pedig motivál engem” – mondta Khedira a madridi illetőségű Asnak adott nyilatkozatában.

„A rehabilitáció kezdete nagyon nehéz volt, főleg az első négy-öt hét. Mankót használtam, és nem tudtam járni, de az elmúlt hetekben már jobban megbíztam a térdemben. Nagyon boldog vagyok, hogy újra fűre léphetek, és szabadtéren labdázhatok” – beszélt az élet apró örömeiről a német válogatott játékos, aki súlyos sérülését megelőzően ebben az idényben tizenöt tétmeccsen lépett pályára.

„Hiányzik a csapat, a csapattársaim és az edző. Nagyon rossz érzés mindennap egyedül edzeni. Sokkal könnyebb a rehabilitáció, ha kapcsolatban vagy a csapattagokkal” – tette hozzá Khedira.

Ha a 44-szeres válogatott középpályás felépülése a megfelelő ütemben halad, akkor az sem elképzelhetetlen, hogy Joachim Löw szövetségi kapitány számíthat rá a brazíliai vb-n, amelyen a németek a portugálokkal, a ghánaiakkal és az amerikaiakkal szerepelnek majd egy csoportban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik