Vb 2014: már csak 150 nap, a kupa most Messi rajongóinál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.13. 14:25
Feltartóztathatatlanul közeledik a 2014-es labdarúgó-világbajnokság rajtjának időpontja, közeledik a fődíj a rendező Brazíliához: hétfőn – 150 nappal a kezdőrúgás előtt – a négyszeres aranylabdás Lionel Messi hazájába, Argentínába érkezett a világ sportjának egyik legnagyobb becsben tartott trófeája.

A FIFA World Cup Trophy Tour keretében a trófea Vietnamban köszöntötte az új évet, majd Malajzia és Indonézia után a napokban megérkezett Chilébe, onnan pedig – kereken 150 nappal a vb rajtja előtt – hétfőn befutott Argentínába.

A kétszeres világbajnok futballnagyhatalom után a hasonló dicsőséggel büszkélkedő Uruguay, majd Paraguay, Bolívia, Peru, Ecuador, Kolumbia és Venezuela futballrajongói is megcsodálhatják a Világkupát, amely aztán újra elhagyja Dél-Amerikát.

Februárban Guatemala, Mexikó és Kanada lesz a trófea útvonala, majd a későbbiekben Európa 17 országa (Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Törökország, Svédország, Románia, Csehország, Bosznia-Hercegovina, Franciaország, Anglia, Skócia, Wales, Hollandia, Belgium, Oroszország, Lengyelország, Németország), továbbá Ázsia (Dél-Korea, Kína, Japán) és az Egyesült Államok következik a sorban.

A tervek szerint a Világkupa április 21-én érkezik meg Brazíliába, ahonnan 2013. szeptember közepén indult világ körüli útjára. A világbajnokság június 12-én kezdődik meg Sao Paulóban a Brazília–Horvátország mérkőzéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik