Vb 2014, Afrika: Ghána hozta a kötelezőt, és továbbjutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.06. 20:07
A 2014-es labdarúgó-világbajnokság afrikai zónájának második selejtezőkörében a D-csoport 6. fordulójában Ghána hazai pályán nyert 2–1-re Zambia ellen, így jutott tovább a várakozásoknak megfelelően a következő körbe.

Azzal a tudattal léptek a játékosok a pályára , hogy amelyik csapat nyer, az továbbjut a következő selejtezőkörbe. Ghána szerzett vezetést az első félidő 19. percében Waris góljával, majd kiegyenlített mezőnyjáték után Kwadwo Asamoah növelte kétgólosra a hazaiak előnyét (2–0). A 74. percben egy szögletvariáció után a tizenhatosra visszagurított labdát Mbola bombázta a ghánaiak kapujába (2–1). Az utolsó negyedórában bár mindent megtettek az egyenlítés érdekében a vendégek, az eredmény nem változott, így Ghána jutott tovább.Waris góljával, majd kiegyenlített mezőnyjáték után Kwadwo Asamoah növelte kétgólosra a hazaiak előnyét (2–0). A 74. percben egy szögletvariáció után a tizenhatosra visszagurított labdát Mbola bombázta a ghánaiak kapujába (2–1). Az utolsó negyedórában bár mindent megtettek az egyenlítés érdekében a vendégek, az eredmény nem változott, így Ghána jutott tovább.

A 10 négycsapatos csoportban a csoportgyőztesek 2013 őszén öt párban, oda-visszavágós alapon döntenek majd az öt vb-kvótáról.

VB-SELEJTEZŐK
AFRIKAI ZÓNA, 2.
SELEJTEZŐKÖR
D-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Ghána–Zambia 2–1 (Waris 19., Asamoah 61., ill. Mbola 74.)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik