Konf. Kupa: a FIFA-főtitkár szerint Brazília felkészült

Vágólapra másolva!
2013.06.13. 15:07
Két nappal a Konföderációs Kupa rajtja, valamint egy évvel a világbajnokság megkezdése előtt Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) főtitkára kijelentette, hogy a brazilok idejében befejezik a munkálatokat a 2014-es tornára.

Valcke minderről azután beszélt, hogy leleplezte Rio de Janeiróban azt az órát, amely a világbajnokság kezdetéig hátralévő időt mutatja. A sportvezető szerint 12 hónap elég lesz ahhoz, hogy a brazilok befejezzék a munkálatokat a repülőtereken, valamint a vb-nek otthont adó stadionokban.

„Nincs B-terv, nem lesz más megoldás, elkészül mind a tizenkét stadion" – szögezte le, majd hozzátette, hat arénában, Brazíliavárosban, Belo Horizontéban, Rióban, valamint három északkeleti városban már nagyrészt befejezték a munkát, így azok készen állnak a Konföderációs Kupa megrendezésére.

A nyolccsapatos torna, amely mind a válogatottak, mind a rendezők számára főpróbaként szolgál a világbajnokságra, szombaton kezdődik. A nyitó mérkőzésen a hazaiak Japánnal csapnak össze Brazíliavárosban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik