SuperNova Algériát is elintézheti

Vágólapra másolva!
2010.06.13. 09:16
null
A szlovének nem elégednek meg az oroszok pótselejtezős búcsúztatásával, a vb-n többre vágynak<br />(Fotó: Action Images)
M&aacute;sodik vil&aacute;gbajnoki szerepl&eacute;s&eacute;nek első fell&eacute;p&eacute;s&eacute;re k&eacute;sz&uuml;l Szlov&eacute;nia vas&aacute;rnap 13.30 &oacute;r&aacute;t&oacute;l: d&eacute;lnyugati szomsz&eacute;dunk Alg&eacute;ria ellen l&eacute;p elősz&ouml;r p&aacute;ly&aacute;ra a d&eacute;l-afrikai torn&aacute;n. A k&eacute;t egy&uuml;ttes kor&aacute;bban sohasem tal&aacute;lkozott m&eacute;g egym&aacute;ssal, a szlov&eacute;n v&aacute;logatott g&oacute;lerős kulcsembere, Milivoje Novakovic nem is ragadt le r&ouml;gt&ouml;n a nyit&oacute; m&eacute;rkőz&eacute;s&uuml;kn&eacute;l, m&aacute;ris j&oacute;val tov&aacute;bb tekintett ann&aacute;l&hellip;

Bár Szlovénia kapcsán általában a csapategységet és a taktikus játékot szokták emlegetni, a kölni légiós, Milivoje Novakovic személyében vérbeli góllövője is van az együttesnek.

SZAVAZÁS

Ön szerint hány gólt szerez a holland válogatott Dánia ellen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 30 esztendős, SuperNovának becézett támadó rögzített szituációknál kifejezetten kellemetlen ellenfél, tizenhat találatával (ebből ötöt a selejtezőben szerzett, kettőt pedig a vb-t megelőző utolsó felkészülési mérkőzésükön, amikor Új-Zélandot verték meg 3–1-re) már második a szlovén válogatott örökranglistáján.

Azt nem állítanánk, hogy a Bundesligában edződő futballista már a vébén utoléri a 35 találatos Zlatko Zahovicot, de Matjaz Kek szövetségi kapitány reménykedik benne, hogy még júniusban csökkenti lemaradását.

„A vébészereplés hatalmas eredmény egy olyan kis országnak, mint Szlovénia – szögezte le a csatár. – A selejtező előtt senki sem fogadott volna a továbbjutásunkra, most viszont szeretnénk megmutatni a tornán, hogy számolni kell velünk."

A szövetségi kapitány első mérkőzésük előtt arról beszélt, hogy csapata az oroszok búcsúztatásával már a pótselejtezőn felhívta magára a figyelmet, hasonlót szívesen venne a világbajnokságon is.

„A csoportkört mindenképpen szeretnénk túlélni, de ehhez legalább egy ellenfelünket le kell győznünk. Algéria ellen jó esély mutatkozik a három pont megszerzésére" – nyilatkozta Matjaz Kek.

 ALGÉRIA 2010-ES MÉRKŐZÉSEI

Jan. 11.: Malawi 0–3

Jan. 14.:  Mali 1–0

Jan. 18.: Angola 0–0

Jan. 24.:  Elefántcsontpart 3–2

Jan. 28.: Egyiptom 0–4

Jan. 30.: Nigéria 0–1

Márc. 3.: Szerbia 0–3

Máj. 28.: Írország 0–3

Jún. 5.: Arab Emírségek 1–0

A három pont bizony jól jönne a szlovéneknek, akik első vb-szereplésüket 2002-ben kis meglepetésre pont nélkül zárták. A spanyolok elleni 3–1-es vereség még belefért volna a képbe, nem úgy a Dél-Afrika elleni 1–0-s, majd a Paraguay elleni 3–1-es vereség, amely egyben a pont nélküli kiesésüket jelentette.

Első számú játékosuk, Zlatko Zahovic gól nélkül fejezte be a vb-t, ráadásul játékával is csalódást keltett. Nem is jutott a szlovén együttes semmire.

Miután a csoportban Anglia és az Egyesült Államok szerepel még (szombaton 1–1-es döntetlent játszott egymással a két csapat), ahogy a szlovének, úgy az algériaiak is a vasárnapi találkozóból szeretnék kihozni maguk számára a legtöbbet.

SZLOVÉNIA 2010-ES MÉRKŐZÉSEI

Márc. 3.: Katar 4–1

Jún. 4.: Új-Zéland 3–1

Szlovén kollégájához hasonlóan Rabah Szadannak, az algériaiak szövetségi kapitányának is minden oka megvan a bizakodásra.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elfogadta az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) kérvényét, így a futballisták nem „hozták magukkal” eltiltásukat az Afrikai Nemzetek Kupájáról, ezért Fauzi Sausi és Nadir Belhadzs is pályára léphet vasárnap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik