Green zöldfülű hibája után ikszelt Anglia

Vágólapra másolva!
2010.06.12. 20:24
null
Robert Green hatalmas hibája után egyenlített az Egyesült Államok (fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-válogatott Robert Green kapus nagy hibája után csak 1–1-es döntetlent játszott az Egyesült Államok elleni bemutatkozó mérkőzésén a dél-afrikai világbajnokságon. Az angolok már a 4. percben vezetést szereztek Steven Gerrard találata után, ám az Angliában légióskodó Clint Dempsey távoli lövését a „háromoroszlánosok” kapuvédője nem tudta hárítani, a folytatásban pedig maradt az 1–1.

Anglia villámgyors találattal kezdte a mérkőzést: Steven Gerrard már a 4. percben betalált! Emile Heskey ugratta ki középen a Liverpool csapatkapitányát, aki elvezette a labdát a késlekedő Ricardo Clark és Carlos Bocanegra mellett, majd higgadtan a kapu jobb oldalába gurított. 1–0

Tíz perc után jött ki először „oroszlánbarlangjából” az Egyesült Államok, a kapott gól után érthetően kissé félszegen. A jenkik erejéből néhány pontrúgás után légipárbajra futotta, ebben a műfajban azonban Anglia is kiemelkedő haderővel rendelkezik.

Jó iramú találkozó alakult ki, az Egyesült Államokban látszott annyi erő, hogy bevegye az angol várat, mert voltak rések a falon, de az angol középpálya elég erősnek tűnt ahhoz, hogy akár az ellenfél egyetlen hibáját kihasználva megrendítse ellenfelét – természetesen a „háromoroszlánosok” célja nem is volt más, mint ráerőltetni akaratukat a tengerentúliakra. Csakhogy a Team USA nem az a csapat, amelyet egy kézlegyintéssel vagy egy gyors góllal el lehetne intézni...

Fabio Capello már fél óra elteltével cserére szánta el magát, James Milnert hozta le – nem tudni, hogy azért-e, mert még mindig gyötörte egy vírus, vagy mert besárgult –, és Shaun Wright-Phillipset küldte be helyette. Néhány pillanatig úgy tűnt, a Bradley-csapat is váltani kénytelen, mert Heskey csúnyán nekicsúszott Tim Howardnak, de a legjobb amerikainak tartott kapus végül a pályán maradhatott.

A 39. percben Landon Donovan lőtt kapura, ám lövése néhány centivel a jobb alsó sarok mellé szállt. Egy minutummal később Clint Dempsey próbálkozása ugyan veszélytelenebbnek tűnt, mégis gól lett belőle. Az Angliában légióskodó középpályás félerős lövése pont oda ment, ahol Robert Green állt, ám a West Ham kapusa – nincs rá jobb szó – bevédte a lövést. Óriási potya góllal egyenlített az Egyesült Államok! 1–1

NÉZZE MEG A NAP LEGLÁTVÁNYOSABB KÉPEIT!
NÉZZE MEG A NAP LEGLÁTVÁNYOSABB KÉPEIT!
A hirtelen jött egyenlítés után Ashley Cole próbálta rögvest visszaállítani az egygólos különbséget, de lövése után Howard a helyén volt. A szünetig Anglia már nem tudott nyomást gyakorolni az amerikai kapura, a második félidőben azonban ismét jól kezdett.

Rooney helyzete ugyan még lesállás után történt, de Heskeyé már komoly gólszerzési lehetőségnek bizonyult. A támadó ajtó-ablak ziccerben lőtt a jó ütemben kivetődő Howardba, akihez viszont – Greennel ellentétben – ragadt a labda.

A 60. percben Frank Lampard próbálkozott távoli lövéssel, amelyet a Jabulani furcsa röppályájának köszönhetően nehezen hárított Howard. A szöglet után Glen Johnson próbálkozásánál nem kellett közbeavatkoznia, mert a védő lökete mellé ment. A túloldalon is volt azonban feljegyeznivaló helyzet: Jozy Altidore küzdötte át magát Jamie Carragheren, lövését viszont Green bravúrral a kapufára tolta.

A félidő közepén mind többet kellett emlegetni az addig önmagához képest szürke Wayne Rooneyt. Az MU támadójának előbb centikkel volt magas Lampard labdája, majd 18 méterről próbálta meglepni az amerikaiakat, nem is sokat tévedett. Ezt követően a csatár előzékenyen Wright-Phillips elé tálalt, aki hét méterről középre lőtt, Howard pedig öklözött.

A hajrára beszállt ugyan Peter Crouch is a Capello-csapatba, ám az angolokban nem maradt átütőerő, miközben az Oguchi Onyewu vezérelte amerikai védelem jól állta a sarat. Anglia rögvest pontot veszített bemutatkozó mérkőzésén.

 


A JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik