Sneijder: Kell a negyedik a három trófea mellé

Vágólapra másolva!
2010.06.04. 08:26
null
Sneijder az aranyra hajt Dél-Afrikában (Fotó: Action Images)
Wesley Sneijder amondó: eljött a holland válogatott ideje. Az oranje az előző két világversenyen is jól futballozott, de egy-egy rosszul sikerült meccs miatt érem nélkül búcsúzott. Most hibapont nélkül akarja lehozni a tornát.

– Jól sikerült a vakációja?
– Haha... Ha ezt vakációnak lehet nevezni... Három nap nagyon rövid. Legszívesebben hetekre eltűntem volna. Csak erre most nem volt idő. Jó egy hét múlva már Dél-Afrikában lesz jelenésünk. Ugyanakkor azt gondolom, a játékosok többsége szívesen cserélne velünk, különösen ha látja, mi a szenvedések ellenértéke. Két évvel ezelőtt ki gondolta volna, hogy olasz bajnok, kupagyőztes és BL-nyertes leszek? Büszke vagyok, hogy bekerültem a legfontosabb európai kupát megnyerő holland futbalisták társaságába.

– Nem érzi kínnak, hogy emiatt megint csinálnia kell valamit? Mégiscsak hosszú idény volt. Lemerülhettek az elemek.

 AZ NSO AJÁNLJA
 Vb-adatbank: Hollandia

Őszintén szólva egyáltalán nem vagyok fáradt. A világbajnokság új energiákat ad. Már az óriási, hogy három trófeát vihetek haza Hollandiába, de többre vágyom. Csak a tornára figyel mindenki, ezt érzem, amikor együtt van a csapat. Jók vagyunk, a következő időszakot pedig arra kell használnunk, hogy még inkább összecsiszolódjunk. Olyan hosszú ideje szereplünk már együtt, hogy valami jónak ki kell ebből jönnie.

– Azért még nem olyan öreg ez a csapat!
– Az biztos, hogy az Európa-bajnokság óta azért két évvel idősebbek lettünk. És nem lehet mindig csupán várakozni. Már 2006-ban Németországban is jól játszottunk, de akkor következett egy meccs, amelyen semmi sem jött össze. Az Európa-bajnokságon megmutattuk, hova juthatunk el ezzel a gárdával. Akkor az egész világ felfigyelt ránk, elvégre csoportelsők voltunk. Csak kicsit elszálltunk. Ez még egyszer nem történhet meg velünk. Jó érzésem van. Belül azt érzem, nem lesz gond. Tényleg sikerre éhes vagyok.

– Mikor lesz sikeres a torna?
– Micsoda kérdés?! Természetesen akkor, ha megnyerjük. Három trófeám már van, és úgy tudom, a négy legnagyobbat még senki sem nyerte meg egy idényen belül. Csak azt kell megakadályoznunk, hogy becsússzon olyan mérkőzés, mint a vébén Portugália, vagy az Európa-bajnokságon Oroszország ellen. Régen tudjuk, hogy bárkit képesek vagyunk megverni. Nem szabad megint abba a hibába esnünk, hogy jól játszunk, aztán egy buta meccs miatt kiesünk.

A Voetbal International alapján

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik