Dunga szerint nem Brazília, hanem Spanyolország a torna esélyese

Vágólapra másolva!
2009.06.12. 19:24
A brazil válogatott szövetségi kapitánya, Dunga és a spanyol együttes kapusa, Iker Casillas egyetért abban, hogy az Európa-bajnok Spanyolország tekinthető a vasárnap kezdődő Konföderációs Kupa legnagyobb esélyesének.
Dunga nem sajátjait tartja favoritnak...
Fotó: Action Images
Dunga nem sajátjait tartja favoritnak...
Dunga nem sajátjait tartja favoritnak...
Fotó: Action Images
Dunga nem sajátjait tartja favoritnak...

KONFÖDERÁCIÓS KUPA 2009

Magyar idő szerint vasárnap délután négy órakor elkezdődnek a 2009-es Konföderációs Kupa küzdelmei – a jövő évi világbajnokság főpróbájaként szolgáló tornán nyolc válogatott, Dél-Afrika, Olaszország, Brazília, Spanyolország, Irak, Egyiptom, Új-Zéland és az Egyesült Államok vesz részt.

Az ötszörös világbajnok brazil válogatott természetesen ezúttal is az esélyesek közé tartozik, de Dunga, a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya mégsem saját csapatát, hanem az Európa-bajnok Spanyolországot tartja a fő favoritnak.

„A spanyol együttes, abban az összeállításában ahogy legutóbb pályára lépett, egyértelmű favorit. Jelenleg az ibériaiak játsszák a legjobb futball az egész világon, megnyerték az Eb-t, összességében nagyon magas színvonalon játszanak” – mondta a 45 éves szakember, aki játékosként maga is pályára lépett az 1997-es tornán, amely egyébként a selecao győzelmével zárult.

Dunga természetesen saját csapatának is jó esélyt ad a végső győzelemre, de egyelőre nem akart egy esetleges spanyol–brazil fináléról beszélni: „Mindkét csapat eljuthat a döntőig, de ne szaladjunk annyira előre, ugyanis előtte még néhány másik mérkőzést is meg kell nyerni.”

Hasonlóképpen vélekedik az esélyekről a spanyol válogatott kapusa, Iker Casillas is, aki szintén úgy gondolja, együttesével bizony komolyan számolni kell a tornán.

...és Casillas egyetért vele
...és Casillas egyetért vele
„Az elmúlt világversenyek mindegyikén kikiáltottak minket esélyesnek, de akkor az nem tükrözte a valós erőviszonyokat. Most először én is úgy hiszem, hogy mi vagyunk a favoritok, így nagy dolgot szeretnénk véghezvinni: meg akarjuk nyerni a Konföderációs Kupát” – nyilatkozta a Real Madrid kapusa.

Casillas egyébként joggal bizakodik, hiszen a spanyol válogatott legutóbbi, Azerbajdzsán elleni 6–0-s győzelmével immár 32 mérkőzés óta veretlen, ezzel a teljesítményével pedig megdöntötte a magyar és az argentin válogatott által tartott korábbi világcsúcsot. A sorozatot ráadásul könnyedén folytathatja az Európa-bajnok, hiszen csoportellenfelei (Dél-Afrika, Új-Zéland és Irak) nem tűnnek verhetetlen csapatoknak.


A tornához készült szurkolói szoftvert ide kattintva töltheti le.

A DÉL-AFRIKAI JÁTÉKOSOK ELÉGEDETLENEK

A házigazda dél-afrikai válogatott tagjai magasabb prémiumot szeretnének kicsikarni az ország labdarúgó-szövetségétől. A Dél-Afrikai Labdarúgó-szövetség (SFA) 1.2 millió euróval díjazná a válogatott jó teljesítményét a Konföderációs Kupán, míg a játékosok ennek több mint dupláját, 2.8 millió eurót követelnek a szereplésért.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik