K. Zs.
2023.03.23 19:17

Eb 2024: Mbappé átérzi Griezmann csalódottságát – az első csapatkapitányi szavak

Péntek este Franciaország–Hollandia labdarúgó Eb-selejtezőt rendeznek Saint-Denis-ben, ez alkalomból megtartotta első csapatkapitányi sajtótájékoztatóját Kylian Mbappé. Természetesen szóba került Antoine Griezmann is, aki – a francia szaksajtó jelentős részével egyetemben – arra számított, hogy ő kapja meg a karszalagot.

Kylian Mbappé a csütörtöki sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)

 

„Beszéltem Antoine-nal, aki érthető módon csalódott volt – válaszolt Kylian Mbappé a kapitányválasztást firtató kérdésre. – Mondtam neki, hogy a helyében valószínűleg én is így reagáltam volna. Ő a legfontosabb, de mindenképpen az egyik legfontosabb játékos a Deschamps-érában. Sokkal több tapasztalata van válogatott szinten, mint nekem, nagy tisztelet övezi a csapaton belül. Szükségünk van rá, a játékkedvére. Kéz a kézben, vállt a vállnak vetve haladunk majd. Ha bármilyen észrevétele van, mindig le fogok ülni vele, és meghallgatom. Egyébként mindenkinek a véleményére kíváncsi leszek, ebben a csapatban teljes a szólásszabadság.”

Az újságírók arról is faggatták az új csapatkapitányt, milyen útravalót kapott Didier Deschamps-tól, miért eshetett rá a szövetségi kapitány választása.

„Akik játszottak már velem egy csapatban, tudják, mennyire megszállottja vagyok a győzelemnek. De azt meg én tudom nagyon jól, hogy egyedül nem nyerhetek, csakis a csapattal. (Deschamps) azt várja tőlem, hogy húzzam magammal a többieket, illetve hogy kapocs legyek a régiek és az újak között. Tudom, hogy a megszólalásaimra nagyon sokan figyelnek, de azzal is tisztában vagyok, hogy ennek a csapatnak sok fontos futballistája van. Semmit sem akarok egyedül eldönteni, és a médiamegjelenéseket sem fogom kisajátítani. Nem lenne egészséges, ha mindig én ülnék itt önökkel szemben, fontos, hogy a többiek is beszéljenek.”

S hogy számított-e a csapatkapitányi felkérésre?

„Nehéz ezt pontosan megfogalmazni. A világbajnokságon egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy a torna után én leszek a csapatkapitány, és az elmúlt hónapokban sem foglalkoztatott a kérdés. De amikor a szövetségi kapitány eléd áll és neked szegezi a kérdést, akarsz-e csapatkapitány lenni, arra csak egyféle választ formázhat a szád, azt, hogy igen.”

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ – a pénteki program
B-CSOPORT

20.45: Franciaország–Hollandia, Saint-Denis (Tv: Spíler2)
20.45: Gibraltár–Görögország, Faro (Tv: Match4)

Antoine Griezmann és Didier Deschamps a franciák keddi edzésén (Fotó: AFP)

 

2023.03.27 20:14:54

Foci Eb 2024 nemzetisport.hu

Az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a kiválóan játszó magyar válogatott, Vécsei, Szoboszlai és Ádám is betalált.

2023.03.25 20:38:32

Foci Eb 2024 nemzetisport.hu

A 32 éves újonc beállt a hajrában, lyukat rúgott ziccerben... majd két perc alatt kétszer is betalált!

2023.03.24 14:47:47

Foci Eb 2024 nemzetisport.hu

Nagyon nem ment Ronald Koeman tanítványainak Párizsban, Mbappé duplázott, Griezmann is betalált.

2023.03.24 20:30:04

Foci Eb 2024 nemzetisport.hu

A litvánok előtt is adódtak lehetőségek, de a tudásbeli különbség a szerbek javára döntött.

2023.03.03 10:06:28

Foci Eb 2024 nemzetisport.hu

Az első kiemelt Hollandia ellenfelei: Franciaország, Írország, Görögország és Gibraltár.