Eb 2024: a tornáig nincs napirenden Nagelsmann jövője

Vágólapra másolva!
2023.12.06. 13:52
null
A szövetség elnöke szerint Julian Nagelsmannak teljes támogatásra lesz szüksége (Fotó: Getty Images)
Az elnök Bernd Neuendorf szerint a jövő évi Európa-bajnokságig nem tárgyal Julian Nagelsmann szövetségi kapitány jövőjéről a Német Labdarúgó-szövetség (DFB). A házigazda válogatott a magyarokkal szerepel azonos csoportban a viadalon.

 

A sportvezető egy podcastben beszélt erről, hozzátéve, hogy csak a torna után kerül napirendre a szeptemberben kinevezett szakember jövője a nationalelf élén.

Az együttműködést egyébként is nyárig tervezték, addig csak az Eb-n lesz a fókusz.

„Ehhez tartjuk magunkat. Addig semmilyen formában nem akarunk vitázni erről a kérdésről – mondta a 62 éves Neuendorf. – Nem engedjük, hogy bármi is elvonja a figyelmünket. A következő hat hónapban a kapitánynak teljes támogatásra lesz szüksége, nincs szükség semmilyen mellékes színházra.”

A 36 éves Nagelsmann jól kezdett a nemzeti együttes élén, a csapat az Egyesült Államokban 3–1-re megverte a házigazdát, majd 2–2-es döntetlent játszott Mexikóval, a többi felkészülési mérkőzés– 3–2-es vereség Törökországtól és 2–0-s Ausztriától– azonban elmaradt a várakozásoktól.

A szövetség elnöke a meccsekkel kapcsolatban egy hullámvasúthoz hasonlította a reakciókat, szerinte pozitív és negatív értelemben is túlságosan kilengtek a vélemények. Úgy véli, hogy két nem jól sikerült összecsapás után sokan máris túl sötéten látják a jövőt, és néha azt kívánja, hogy több mértéktartás legyen az állásfoglalásokban.

A nationalelf márciusban játssza következő felkészülési mérkőzéseit, az ellenfél Franciaország és Hollandia lesz.

Magyarország az Eb A-csoportjában először június 15-én Svájc ellen lép pályára Kölnben, majd négy nappal később a házigazda németekkel, június 23-án pedig Skóciával játszik, mindkétszer Stuttgartban.

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTKÖR MENETRENDJE
A-CSOPORT
JÚNIUS 14., PÉNTEK

21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln:
MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik